SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan düğmeye bastı! Yetişen alacak

Erdoğan düğmeye bastı! Yetişen alacak

31 Mart 2017 Cuma - 15:35




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın startını verdiği TOKİ garantörülüğünde uygulamaya konulan Gayrimenkul sertifikaları dönemi başladı.





Nisan ayının ilk hastasında Borsa da işlem görmeye başlaması planlanan gayrimenkul sertifikalarının talep toplama sürecine bireysel yatırımcı ve kurumsal yatırımcıdan ciddi talep var.

Talebin 29 Mart tarihinde toplanmaya başladığını ve bugün sona ereceğini bildiren Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "İlk sertifikada talebi karşılayabileceklerini düşünmüyorum. Yetişen alacak." dedi.​

Karadağ; "Bu ilk sertifikamız olacak. TOKİ ve Makro İnşaat iş birliğiyle inşa edilen Park Mavera 3 projesinde izahnameden baktığımızda bir adet sertifika için 42 lira 50 kuruş sabit fiyattan talep toplayacaklar.

Yatırımcılar bu fiyattan bir adet sertifika alabilirler. Herhangi bir sınırı yok. Vakıf Yatırım aracılık ediyor, diledikleri kadar sertifika alabilirler. Amacınız konut edinmekse 11-12-13 bin sertifikaya konut edinilebiliyor." dedi.

"TÜRKİYE TABANINA UYGUN BİR PROGRAM"


Himmet Karadağ, finansal okuryazarlık düzeyinin istenilen seviyede olmamasından dolayı yaşanan birtakım sıkıntılara değinerek, gayrimenkul sertifikaları konusunda bu işin daha kolay ve yatırım yapmak isteyen herkesin de gayrimenkul alanında yeterli seviyede bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap