SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan: El Bab'da sona gelindi

Erdoğan: El Bab'da sona gelindi

23 Aralık 2016 Cuma - 15:19




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Bab'da devam eden operasyonlarda sona yaklaşıldığını açıkladı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Aliağa ilçesinde FSRU Projesi (Yüzer LNG Terminali/ Floating Storage and Regasification) açılış törenine katıldı. Törende ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım, konuşma yaptı. Doğalgazla uğraşan şirket sayısının 7'den 68'e çıktığını ifade eden Yıldırım, 1 milyar metreküplük alanı depolayacak Tuz Gölü depolama alanının çalışmalarının da başladığını müjdeledi.

'TÜRKİYE'DE BİR İLK'

Yıldırım, önümüzdeki yıl 2 yeni enerji projesini faaliyete geçireceklerini bu projelerin Türkiye'de ilk defa yüzde bir sıvılaştırılmış doğalgaz tesisi ve limanı ünvanı alacağını belirtti. Yıldırım'dan sonra açılış konuşması için sahneye çıkan Erdoğan, açılış ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra son zamanlarda ülkemizde yaşanılan terör olaylarına değindi. Bazı kesimlerin 'Ülkede terör olayları sürerken neden El Bab operasyonlarına katılıyoruz' sorusunu cevaplayan Erdoğan, "Şu anda El Bab. Birileri kuru sıkı atıyor. Dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Dünyayı kurtarma derdi değil. Bomba düşünce nerede Ey Devlet, Hükümet diyorsun. Kilis'e atanı sorunca dünyayı biz mi kurtaracağız. Bunlar ne saf ya. Sabır sabır sabır anlamadılar. Sadece ülkemizde değil terörün üzerine orada da gideceğiz dedik. Hamdolsun hallolmak üzere. Orayı da hallettik." şeklinde cevapladı.

'PAZARTESİ ILGAZ TÜNELİ DE AÇILACAK'

Erdoğan konuşmasının sonunda Kastamonu ile Çankırı arasında yapılan Ilgaz Tüneli'nin açılışını müjdeledi. Ilgaz Tüneli, pazartesi günü açılacak ve tünelle 2 saatte aşılan Ilgaz Dağı, 8 dakikada geçilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap