SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan "fiyat sorma" demişti! TOGG 'çok ucuz' olacak iddiası

Erdoğan "fiyat sorma" demişti! TOGG 'çok ucuz' olacak iddiası

11 Ekim 2022 Salı - 14:04




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "fiyatını sorma" dediği yerli ve milli otomobil TOGG'un seri üretime geçmesine günler kaldı. 29 Ekimde yapılacak açılış öncesi Bakan Varank'tan 'çok ucuz' olacak iddiası geldi





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Fiyatı sorma” diyerek adeta fiyatını gizlediği yerli ve milli otomobil TOGG 29 Ekim'de seri üretime geçiyor. Fiyatın 1,5 milyon liradan fazlaya çıkacağı iddia edilirken, TOGG için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önemli açıklamalar geldi. Bakan Varank, yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili iddialı konuştu.

Seri üretimin 29 Ekim'de başlayacağını hatırlatan AKP'li Bakan Varank, TOGG'un fabrikası ile ilgili detayları paylaştı. Varank, "TOGG'un fabrikası 2025 yılında tam kapasite çalışacak." dedi.

"29 EKİM'DE SERİ ÜRETİM BAŞLIYOR"

Bakan Varank, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başlayacak. Yıl sonuna kadar üretilen araçlar teste gidecek." dedi.

VARANK'TAN TOGG "ÇOK UCUZ" OLACAK İDDİASI


Bakan Varank, milyonların en merak ettiği soru olan, 'TOGG'un fiyatı ne kadar olacak?' sorusuna da yanıt verdi. Bakan Varank'ın açıklaması heyecan yarattı. Bakan Varank, "TOGG'un fiyatı, rakibi olan elektrikli araçlara göre çok ucuz olacak. Daha az bakım ihtiyacı ve masrafı olacak." dedi.

EURO 11  LİRA İKEN MALİYETİ 450 BİN OLARAK DUYURULMUŞTU

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ile fabrika inşaatı sırasında yaptığı gezi sonrası, TOGG'un maliyetinin 40 bin Euro (450 bin TL) olacağının tahmin edildiğini aktarmıştı. Altaylı, Euro 11,75 lira civarında seyrederken yaptığı yorumda "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" demişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap