SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan’ın başına bu seçimde gelecek ilk: Seçimi kaybettirecek gerçek

Erdoğan’ın başına bu seçimde gelecek ilk: Seçimi kaybettirecek gerçek

07 Nisan 2022 Perşembe - 13:15




AK Parti’nin yüksek enflasyonla seçime gitmesi akıllara ANAP’ın 1989’da aldığı oy oranını getirdi. Erdoğan ilk defa yüksek enflasyonla sandığa gidecek vatandaştan oy isteyecek.





Cumhurbaşkanı Erdoğan başında bulunduğu AK Parti’nin ilk defa yüksek enflasyonla seçime gitmek zorunda kalacağı söylenirken ANAP’ın başına gelenlerin AKP’nin de başına gelebileceği ifade edildi.

Ekonomist Barış Soydan bugünkü köşesinde AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde başına ilk defa gelecek bir gerçeği ve bu gerçeğin sonunda alması muhtemel oyu açıkladı.

AKP’nin 20 yıllık iktidarında bir ilkle karşı karşıya kaldığını yazan Barış Soydan “2002’den bu yana yapılan seçimlerin hiçbirinde yüksek enflasyon yoktu. AKP’nin girdiği tüm seçimleri kazanmasının arkasında bu faktörün büyük rol oynadığını söylemek yanlış olmaz” diye yazdı.

ANAP’IN BAŞINA GELEN AK PARTİ’NİN DE BAŞINA GELEBİLİR

Enflasyon oranlarının iktidarın oy oranlarını ciddi anlamda etkilediğini ANAP’ın 1989’da aldığı oyla ortaya koyan Barış Soydan AKP’nin alışık olmadığı yüksek enflasyonun seçim sonuçlarını etkileyeceğini belirtti.


1980’den bu yana yapılan seçimlerde enflasyon ve iktidar partisinin oy oranlarını bir tabloyla okuyucularına aktaran Soydan “Enflasyon düşürmeyi başaramayan iktidar partilerinin ciddi oranda oy kaybettiğini. Örneğin 1983 seçimlerinde yüzde 45.14 alan ANAP’ın, enflasyonun yüzde 66’ya çıktığı 1989’da yüzde 21.8’e gerilediğini.” İfade etti.

Yüksek enflasyonun vatandaşın oyunun rengini belirlemesinde önemli bir faktör olduğunu gösteren Soydan yazısının sonunda ” Elbette seçmenin oy kararını etkileyen tek faktör enflasyon değil, ekonomik ve siyasi başka faktörler de var. Ama enflasyon en önemliler arasında. Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi enflasyonla mücadelede başarılı olamayan partileri iktidardan götürecek kadar önemli.” Diye yazdı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap