SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan oyunu kullandı

Erdoğan oyunu kullandı

16 Nisan 2017 Pazar - 12:02




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu Üsküdar’daki Saffet Çebi İlkokulu’nda kullandı. Erdoğan "Bu bir değişim dönüşüm tercihidir" dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullanacağı 3248 numaralı sandığa Eşi Emine Erdoğan ve torunları ile birlikte geldi. Erdoğan okulda sevgi gösterileri ile karşılandı. Sandık görevlilerine yeni çipli nüfus cüzdanını ve seçmen kağıdını veren Erdoğan kabine girerek oyunu kullandı. Erdoğan çiftinin zarflarını torunları sandığa attı. Erdoğan oyunu kullandıktan sonra şu açıklamaları yaptı:

16 nisan halk oylaması bu referandum sıradan bir halk oylaması değildir. Cumhuriyet tarihimizde bir çok parlamenter sisteme yönelik oylamalarımız olmuştur. Bu arada bazı halk oylamaları da yaptık. Ama bu halk oylaması artık Türkiye Cumhuriyeti’ne yeni yönetim sistemini bir değişim dönüşüm tercihidir. İnanıyorum ki halkımız süratle çok daha hızlı bir kalkınmanın adeta sıçramanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir.

Çünkü biz Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler  seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak için alışılmışın dışında tercihimizi yapmamız lazım. 2002’den bu yana malum bire 3 katladık ama yeterli değil. Çok daha hızlı büyümemiz lazım. İnanıyorum ki milletimiz bugün bu tercihini yurt içinde ve yurt dışında yapmak sureti ile Türkiye bu akşam sandıklar açılıp sayılınca inşallah o beklenen tercihi yapmak suretiyle geleceğe yürüyecektir. Ben milletimizin  demokrasideki sağduyusuyla geleceğe yürüyeceğine inanıyorum. Milletime en kalbi duygularla saygılarımı sunuyorum”

Referandum sonuçlarını İstanbul’dan takip edeceğini belirten Erdoğan büyük katılım beklediğini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap