SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan sinyal verdi, Çavuşoğlu yalanladı: Esad'la görüşme yok

Erdoğan sinyal verdi, Çavuşoğlu yalanladı: Esad'la görüşme yok

23 Ağustos 2022 Salı - 14:01




Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye lideri Beşar Esad ile görüşme sinyali vermiş, Erdoğan-Esad görüşmesinin Özbekistan'da gerçekleşeceği iddia edilmişti. Çavuşoğlu'ndan yalanlama geldi.





Suriye iç savaşında ' Esad gitmeli' politikası güden Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, yıllar sonra  Saadet Partisi'nin çizgisine gelerek bu politikadan geri adım atmıştı. Erdoğan-Esad görüşmesinin Özbekistan'da gerçekleşeceği iddia edilmişti. İddialara Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi. Çavuşoğlu, "Doğru değil, böyle bir şey yok. Esad oraya davetli değil" dedi.

Şam ile Ankara arasında diyalog gündemine ilişkin konuşan Çavuşoğlu, istihbarat servisleri üzerinden temaslar olduğunu belirterek "Kalıcı barış için adım atılmalı. Diyalog için şart olmaz" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, "Astana formatında bir masanın etrafındayız, anayasa komisyonu toplantısında biz de varız. Suriye'de kalıcı barış için adımlar atılması lazım, biz de bunları söylüyoruz. Muhalefeti rejimin terör örgütü olarak görmemesi gerekiyor. Her zaman muhalefetin yanında olduk. Bizim yaptığımız operasyonlar Suriye için önemli. Burada terör örgütü ile mücadele, uluslararası hukuktan kaynaklanan bir haktır bizim için. Rejimin bunu yapacak gücü yok. Görüşmeye ihtiyaç yok." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'ın Suriye lideri Beşar Esad ile Özbekistan'ın başkenti Semerkand'da gerçekleştirilecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi'nde  Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin’in de bulunduğu bir toplantıda görüşeceğini öne sürmüştü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap