SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan ve devlet erkanı Atatürk’ün huzurunda

Erdoğan ve devlet erkanı Atatürk’ün huzurunda

29 Ekim 2022 Cumartesi - 12:01




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünde Anıtkabir'e çıktı. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi günü Togg'un açılışıyla taçlandırıyoruz. Önümüzde çıkan engelleri aldırmadan mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.

Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Aziz Atatürk, Cumhuriyetin 99. yılını idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için çalışıyoruz. Bu tarihi günü Togg'un açılışıyla taçlandırıyoruz. Önümüzde çıkan engelleri aldırmadan mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Beştepe’de Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul edecek.


ERDOĞAN'DAN 29 EKİM MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, millet olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanının yaşadıklarını belirtti. Erdoğan, "Ülkemizin 81 vilayetindeki her bir insanımızın ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Yurt dışındaki temsilciliklerimizde bayram sevincimize ortak olan dostlarımıza da şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’le birlikte İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran kahramanlarımızı, Büyük Millet Meclisi’nin vatanperver üyelerini rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlığımız uğrunda bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

 

Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 2
 
Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 3


Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 4



Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 5


Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 6


Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 7

Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 9


Devlet erkanı Atatürk'ün huzurunda - Resim: 8

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap