SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan ABD Operasyonuna ilk açıklama

Erdoğan'dan ABD Operasyonuna ilk açıklama

08 Nisan 2017 Cumartesi - 08:32




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da yaptığı konuşmasında, ABD'nin Suriye saldırısını olumlu bulduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında ABD'nin Esed'in üssüne düzenlediği operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, operasyonla ilgili "İdlib'deki ve diğer bölgelerdeki mazlumların ahı bir gün mutlaka o zalim şahları yerinden indirecektir. O devlet terörü estirenleri yerinden indirecektir. Bu doğrultuda ABD'nin olumlu açıklamaları ve girişimleri olmuştur. Biz de Suriye'nin can güvenliği için her türlü çabayı destek vereceğimizi duyurmuştuk." dedi.

'CİDDİ VE NETİCE ALACAK ADIMLARIN ATILMA ZAMMANI GELMİŞTİR'

'Bu gece Suriye'ye bir operasyon gerçekleştirildi. Suriye'deki o hava üsleri vuruldu. Esed rejimin savaş suçlarına karşı yapılan bu adımı olumlu bulduğumuz buradan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi, bunu yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreçleri takip etmeliyiz.

Sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her konuda ciddi ve netice adımların atılma zamanı gelmiştir. Bize göre Türkiye'nin Suriye'de terörden arındırılmış güvenli bölgeler oluşturma çabasının ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya çıkmıştır.


Uluslararası toplum "doğru söylüyorsunuz" dediler ama bu konuda adım atmadılar. Şimdi bölgede insanlık suçu işleyen tüm terör örgütlerini durdurma imkanının bulunduğunu vurgulamak istiyorum.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap