SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan AB'ye sert gönderme!

Erdoğan'dan AB'ye sert gönderme!

29 Kasım 2016 Salı - 20:15




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Küresel Gelecek Zirvesi'nde AB'ye sert çıktı. Erdoğan, "Avrupa Birliği, Türkiye'yi bitiremezsin" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği, Türkiye'yi bitiremezsin. Biz kendimize kaynaklarımıza inanıyoruz. Üç katı çalışırız." diyerek AB'nin yaptırım kararı alırız çıkışlarına sert cevap verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bölgemizin her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştığı dönemlerde bu tür bir zirvenin önemli olduğuna inanıyorum. Gelecek deyince aklımıza gelen ilk şey ileri teknoloji oluyor. Teknolojinin dönüşüm gücü gerçekten de hayranlık vericidir.

Gelişmiş ülkelerde zengin ve fakirlerin arasındaki farkın açılmasında üretimde robotların kullanılmasının büyük bir önem var. Bunlara bakarak artık geri dönülemez bir yola girdiğimizi söyleyebiliriz. Refahı artırmak ve yoksulluğu azaltmak kendiliğinden sağlanacak bir gelişme değil.

Batı ülkelerinin tehdit olarak gördüğü göçmenlere, burası çok önemli, bizde 3 milyon mülteci var. Biz bunları tehdit olarak görmüyoruz ama batı öyle görüyor.


İŞADAMLARINA DÖVİZ ÇAĞRISI

15 Temmuz bu mücadelenin adı ve adresidir. Devletimiz iradesine canı pahasına çabalayacağını anlatmıştır. Biz uluslararasında hep birlikte altını devreye sokalım. Döviz baskısından piyasaları kurtaralım.

Yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım. Dövizle borçlanmayı bırakalım. Hükümetimiz medya vs. sağolsunlar. Ama AVM'lerde vs hep döviz yoluyla kiralamayı seçiyorlar. Bunlarla ilgili gerekirse geçici bir düzenleme yapılır. Yerli para birimiyle bu süreci atlatmalıdır. Diğerinde emperyal mantık var. Öbür tarafta çırpınan battı batacak durumunda olan esnaf var. En sinsi işgal teşebbüsünü atlatan bu millet ekonomik baskılara karşı da kendisini müdafa edecektir.

Yaşadığımız bu süreci birlikte dayanışma içinde atlatmalıyız. Bu topraklar bizim hepimiz kardeşiz.

BİTİREMEZSİNİZ!


Avrupa Birliği tam üyelik müzakerelerimizi yokuşa sokmakta ısrar etti. 53 yıl bu ülkeyi kapısında bekleten Avrupa Birliği var; sen bulunmaz Hint kumaşı değilsin ya.

Dünyada birçok ülkeye bu tür baskılar yaptınız n'oldu bitirdiniz mi? Türkiye'yi hiç bitiremezsiniz. Bugün çalıştığımızın 2-3 katı çalışırız. Asla boyun eğmeyiz. Biz kendimize kaynaklarımıza inanıyoruz. 

Avrupa Birliği defterini kapatmış değiliz. Ama Türkiye'nin önünde çok fazla alternatif mevcut. Bunlardan birini tercih eder yolumuza devam ederiz.

Burada şu anda ifade etmeyi doğru bulmuyorum ama alternatiflerle görüşmeyi devam ettiriyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap