SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan kamu bankalarına talimat: Kolaylaştırıcı olacaksınız

Erdoğan'dan kamu bankalarına talimat: Kolaylaştırıcı olacaksınız

29 Eylül 2022 Perşembe - 13:24




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuşuyor.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuşuyor.

-Sizin şu an öyle bir Cumhurbaşkanınız var ki, benim en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şu an yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şu anda Halkbank Genel Müdürü karşımda, MB ile de bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki PPK toplantılarında bunun daha da inmesinin gereğini telkin ediyorum. Aramızda yüksek faizi savunanlar yok mu, var. Başta muhalefet olmak üzere onlar da bunu savunuyorlar. 

-Cumhurbaşkanınınız yüksek faizini savunmuyor. Enflasyonla mücadelemiz var yılbaşından sonra düşük faiz ile ineceğine inanıyor ve savunuyorum.

-Yatırım kredilerinde de siz kamu bankalarının kapısını aşındırın özel sektör bankaları ne yapar bilmem ama kamu bankalarına talimatım var yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız gerekli desteği vereceksiniz.

"Ziraat, Vakıfbank duymuştur"


-Sayın Palandöken 500 bin lira teklifle geldi. Palandöken gaz vermeye alışmıştır devamlı gaz verir. Kamu bankalarıma sesleniyorum siz kolaylaştırıcı olacaksınız size böyle kredi için başvuran esnafım sanatkarım olduğu zaman imkanlarınız neye el veriyorsa kredi konusunda sağlayacaksınız. Ziraat, Vakıf bunları duymuştur. Dünyada yaşanan krizleri Türkiye'yi es geçmesi düşünülemez.

"Putin'le görüşeceğim"

Enerji tasarrufu çağrılarını takip ediyorsunuz. Parlamantoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar. Görüyorsunuzdur...Gereğini biliyorum en güzel şekilde yapacaksınız. Bu akşam Sayın Putin'le de görüşmemiz olacak. Kış aylarını dünyanın birçok ülkesine göre sıkıntısız geçireceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap