SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ertürk Paşa'yı hatırladınız mı?

Ertürk Paşa'yı hatırladınız mı?

19 Aralık 2015 Cumartesi - 10:46








CHP'liler yeni il başkanlarını seçmeye hazırlanırken, eski tüfekler kuzey kuvvetlerini, tabanda Ahmet Kaya ile filizlenen pırıl pırıl gençler güney kuvvetlerini temsil ederlerken, bir de ilçe seçiminde her iki listede olmanın gururunu yaşayan delegeler koltuk hayalinde koşarlarken, Türker Ertürk Paşa'yı hatırlayanlar var mıdır acaba?       

Paşadan il başkanı olur mu? Paşa Trabzonlu lakin Trabzon’u tanır mı? Aslında konu bu değildi. CHP’nin ağır topları böylesine donanımlı, bilgili, vizyon sahibi değerlerin ileride önlerindeki koltuk mesafesini açacağından ötürüdür ki 20 senede partiye katılan ilerici, çağdaş zihnin fukara olduğu yerde aklın ukala olduğunu bildikleri için kendi pozisyonları kollama sevdasına o günlerden bu günlere gelinmedi mi?

11_22

Ergenekon'du, Balyoz'du bunların hepsinin kumpas olduğu ortaya çıktıktan sonra tüm askerlerin hakları teker teker iade edilirken Ertürk Paşa'nın CHP’ye sunabilecek olduğu kazanımları kestirebilen kaç partili var acaba? Hiç tanımadığım Ertürk Paşa’ya bunları yazıyorsam eğer, yeni seçilecek il başkanının da her kesimin takdir edebileceği, hiçbir delegenin bu olguyu ferdi değil de toplumsal düşünmesini CHP seçmeninin arzu ettiği içindir.

Finale gelindiğinde yeniden yapılanma içinde olan CHP'de Ahmet Kaya örneğinde olduğu gibi Nobel ödüllü aranmıyor. Partideki hoşgörüyü öne çıkartacak gençleri ülke gerçekleri ile buluşturacak arkadaşlara ihtiyaç vardır.  Ne olursa olsun ben Ertürk Paşa'yı hatırladım.

Bugün olduğu gibi dün de bu şehirde rahmetli Ahmet Şener öyküsü vardır ki, bu şehrin her tarafında gerek devlet adamlığı gerekse CHP içerisindeki hizmetleri gönüllerde her insanın ulvi duygularla yad ettiği bu güzel insan da partinin her kurulunda hatırlanmalı, hatta panellerle gençlere hatırlatılmalı. Diğer değerlerin de her zaman konuşulması gerekliliğini yansıtmaya ve de anlatmaya çalışan Ertürk Paşa'ya selamlar...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap