SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evlat nöbetine katılan baba: Kalemi aldılar, silah verdiler

Evlat nöbetine katılan baba: Kalemi aldılar, silah verdiler

25 Temmuz 2024 Perşembe - 13:33




Van'da DEM Parti il binası önünde eyleme katılan Yusuf Erdinç, oğlunun Marmara Üniversitesi'nde hukuk okuduğu sırada dağa götürüldüğünü belirterek, "Elindeki kalemi kırdılar, onun yerine silah verdiler" dedi.





İpekyolu ilçesindeki Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafları ile DEM Parti il binasına kadar yürüdü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte aileler, sloganlar attı.

DEM Parti il binası önünde açılan müzik sesine aileler slogan atarak tepkilerini dile getirirken, polis bina önünde önlem aldı.

'SEN GELİNCEYE KADAR BU EYLEMİ BIRAKMAYACAĞIM'

Eyleme katılan Yusuf Erdinç, oğlu Mikail'in Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken 2015'te dağa götürüldüğünü ve şu an Suriye'de olduğunu belirterek, "O tarihten bu yana peşini bırakmadım, bırakmayacağım. Aynı zamanda Diyarbakır'daki eyleme de katılıyorum. Oğlum için her yerde bu mücadelemi devam ettireceğim. Çünkü ciğerimi kaybetmişim. DEM Parti milletvekillerinin çocukları Avrupa'da 7 dil okuyorlar. Benim çocuğum da dağda. Elindeki kalemi kırdılar, onun yerine silah verdiler. Burada sesleniyorum; oğlum, sen okumuş bir adamsın. Etrafına bak, milletvekilleri çocukları var mı orada? Yok. Sen kuru ekmek bulamıyorsun. Burada seni bekliyorum. Sen gelinceye kadar bu eylemi bırakmayacağım" dedi.


'BU MÜCADELEMİZ BÜTÜN EVLATLARIMIZ İÇİNDİR'

Eyleme kızı Şerima için katılan Nazlı Sancar ise 6 yıldır evlat eylemine katıldığını söyleyerek, "Burada evlat mücadelemizi veriyoruz. Bu aileler yaz-kış, yağmur-çamur demeden evlatları için eylem yapıyor. Evlatlarımıza kavuşacağımız güne kadar bu kapıdan ayrılmayacağız. Şerima, kızım eğer sen beni duyuyorsan, görüyorsan; Allah rızası için bu katilleri dinleme. Gel, devlet güçlerimize teslim ol. Şu ana kadar 55 evladımız gelip, ailelerini sevindirdiler. Sen de gel, beni sevindir. Gel kaldığın yerde yine hayatını devam ettir. Bu mücadelemiz bütün evlatlarımız içindir. Bu haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap