SON DAKİKA



Haber > Gündem > EYT düzenlemesinde tablo netleşiyor: İşte 3 önemli yeni gelişme...

EYT düzenlemesinde tablo netleşiyor: İşte 3 önemli yeni gelişme...

13 Ekim 2022 Perşembe - 16:39




Emekliliği bekleyen milyonlarca çalışanın dikkat kesildiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi çalışmasında sona yaklaşılıyor. EYT ile 3 önemli gelişme belli oldu. İşte ayrıntılar...





AK Parti iktidarı döneminin en büyük sorunlarının başında gelen ve bir türlü çözüme kavuşamayan 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) sorunu için bekleyiş sürüyor. AK Parti iktidarı seçim öncesi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT sorununu çözüme kavuşturulması için kolları sıvarken EYT düzenlemesi çalışmasında sona yaklaşılıyor. 

Milyonlarca EYT'liyi yakından ilgilendiren 3 önemli gelişme belli oldu. İktidara yakın Sabah gazetesinin haberine göre EYT'de kaç kişinin emekli olacağı ve maaş konusu yanıt buldu.

"25 YILINI DOLDURAN ERKEKLER, 20 YILINI DOLDURAN KADINLAR KOŞULSUZ EMEKLİ OLACAK"

Üzerinde çalışılan düzenlemeye göre 1999 yılından önce işe başlayan, 25 yılını dolduran erkekler ile 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

EYT kapsamında yaklaşık 3-4 milyon kişi bulunuyor. Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1.5 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. Daha sonrada prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması gündeme alındı. Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT'li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN DÜZEYİNE ÇIKACAK

AK Parti yönetimi ve milletvekilleri, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine getirilmesini istiyor. Vatandaşın emekli aylığı ile ilgili beklentisi ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildi. Bu yönde bazı bazı hazırlıklar ve hesaplamalar yapıldığı belirtiliyor.

3600 EMEKLİLİKLERİ ARTIRACAK

3600 gösterge düzenlemesi 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Düzenlemeyi bekleyen özellikle polis ve öğretmenler arasında yüzbinlerce kişi olduğu belirtiliyor. AKP kurmayları yılbaşı itibari ile emeklilik isteyeceklerin sayısının 300 bini bulacağını belirtiyor. Önümüzdeki yıl bu kişilerin yerine de alımlar olacağı için kamuya alınacak personel sayısının oldukça yüksek olması bekleniyor.

Sözleşmeli personel düzenlemesinde kamuya ait çağrı merkezlerinin dahil edilmesi planlanıyor. Böylece kamuda çalışan 600 bin sözleşmeli personel kadroya alınmış olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap