SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eyyy; Ahali! Duyduk duymadık demeyin!

Eyyy; Ahali! Duyduk duymadık demeyin!

01 Ağustos 2015 Cumartesi - 09:03








Deveye "Boynun neden eğri" demişler; "Nerem doğru ki" cevabını vermiş! * Trabzonspor'un umumi ahvali budur. Diyelim ki "Onur Kıvrak hatalı." Ammaa; ben diyeyim "tepeden tırnağa", siz söyleyin "başkanından seyircisine" kadar hatalarla paslı zincir oluşturmuş bir camiada, "Üzüm üzüme baka baka kararır" gerçeğini bir kenara koyup da, Onur'dan (Bana göre devede tüy bile sayılamayacak) hesap sormaya kalkmak, abesle iştigalin tam adresidir. * Eyyy; hatalarını görmemek için kendilerine aynasız dünya kuranlar... Eyyy; keramati sadece kendinden ibaret sananlar... Eyyy; hesabı Trabzonspor'un menfaatine değil de, kendi çıkarına uyarlayanlar... Eyyy; Trabzonspor'u sahiplenmeyi sinema seyircisi gibi yapanlar... Eyyy; "Haksızlık karşısında şeytan misali susanlar..." Yeter artık yeter! * Bakın! Bu satırları yazarken, 3 T'ye (Türkiye-Trabzon-Trabzonspor) gönülden sevdalı, yani "Pazara değil mezara kadar" diyecek ölçüde öylesine değil, ölesiye sevdalı bir dostum geldi ve divan kurulu üyeliğine kadar vardığı Trabzonspor'dan noter kanalıyla gönderdiği istifa dilekçesini uzattı. İki lâf edip, vazgeçireyim dedim, gözleri yaşardı. "Yapma, etme, eyleme" dedi ve "böyle, bugünkü bir camiada olmak artık bana zul geliyor" diyerek çayımı bile içmeden koyverdi gitti. Hem de; Rahmetli Kazım Koyuncu'nun "Koyverdin Gittin Beni" ezgisi ile baş başa bırakarak... * Daha fazla söze, ya da yazmaya gerek var mı?

GİORGİ, MAMUKA, MİKHAİL, NİNO...

Giorgi Quthıtasvılı, Trabzon Gürcistan Başkonsolos Yardımcısı... Mamuka Berdzenısvılı, Acara Turizm Dairesi Başkanı... Mikhail Koplatadze, Acara Turizm ve Gezi Yerleri Baş uzmanı... Nino Jintcharadze; tercüman... * Bir organizasyonda, hepsi de işinin uzmanı, işlerini başarıyla yerine getiren böylesine 4 ismi bir arada bulabilmek, hem de günümüzde. Bizim için gerçekten büyük bir şanstı. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'den Gazeteciler Cemiyeti Başkanı meslektaşlarımla katıldığımız 3 günlük Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'daki organizasyon her haliyle mükemmel işlemiş ise, bunu düşünen ve planlayan Giorgi Quthıtasvılı'den tutun da, şair ruhlu Mikhail'inden, İstanbul Üniversitesi'nde siyasal bilgileri 4 üzerinden 3.80 ortalama ile tamamlamış Nino'ya kadar insan seçiminin çok iyi yapılmış olmasındandır. * Aslında bugün ziyaretçilerinin doğal olarak yarısını Türklerin teşkil ettiği Batum'da turizm hareketi her yönüyle öylesine planlı-programlı bir şekilde hızla gelişiyor ki, "20 yıl önce, 20 yıl sonra" hesabıyla baktığım zaman, Acara'nın sahip olduğu doğal güzelliklerle çok kısa bir süre sonra rekabette nal toplayacak duruma geleceğimizi söylemek için kahin olmaya gerek yok. * Neden mi? İşte onları, yani gezip gördüklerimizi haber, yorum, fotoğraflarla zaman zaman paylaşıp, hep birlikte değerlendireceğiz. Almasını becerebilirler ise bizdekilerin de kulaklarına "kar suyu kaçırmış" olacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap