SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gazze'deki Endonezya Hastanesi tükeniyor

Gazze'deki Endonezya Hastanesi tükeniyor

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 22:14




Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi, jeneratörleri çalıştırmak için gerekli yakıt ile ilaç ve tıbbi malzemede "kıtlık" yaşandığını duyurdu.





Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Issam Nebhan, hastanede kalan yakıt miktarının, ameliyathanelerde ihtiyaç duyulan jeneratörleri ve oksijen istasyonunu çalıştırmaya yetmediğini söyledi. Gerekli ilaç ve temel tıbbi malzemeye ulaşmakta zorlandıklarını kaydeden Nebhan, özellikle de Gazze Şehri'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin hizmet dışı kalmasının ardından hastaların ve yaralıların Endonezya Hastanesi'ne nakledilmesiyle sağlık hizmetlerinin "felaket" durumda olduğunu dile getirdi. Endonezya Hastanesi'nin geçtiğimiz aylarda İsrail tarafından bombalandığını hatırlatan Nebhan, hastanenin daha önce 140 olan yatak kapasitesinin bazı bölümlerinin tahrip olması ve yanması nedeniyle bugün sadece 80 yatak kaldığını, hasta ve yaralılarla dolu olan hastanede yer kalmadığını belirtti.

AA
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap