SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gençler siyasetin olmazsa olmazı!

Gençler siyasetin olmazsa olmazı!

22 Ağustos 2017 Salı - 09:24








AK Parti Trabzon eski Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, gençlerin siyasete ağırlık koymasını isteyerek, “İster AK Partili, ister CHP’li, ister MHP’li olsun, görüşü ne olursa olsun gençler siyasetin içinde yer alsın. Gençler siyasetin olmazsa olmazıdır” dedi.

AK Parti Trabzon eski Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, görevde kaldığı süreçteki çalışmalarını, istifa sürecini, bundan sonraki yol haritasını gazetemize anlattı. Yılmaz, şehir ve ülke gündemine yönelik de önemli açıklamalarda bulunarak gençlerin siyasette yoğun şekilde olmaları gerektiğini vurguladı. İşte Trabzon’u daha güzel günlerin beklediğinin de altını çizen Yılmaz’ın açıklamaları… “31 yaşını doldurduğum için istifamı sundum.

Gerek il gerekse ilçe başkanlıklarımızda bu görevi doldurabilecek kalitede arkadaşlarımız var. Genel merkezimize sorarak istifamı sundum ve onlar da uygun gördü. Bakanımız Süleyman Soylu ve İl Başkanımız Haydar Revi de zaten kongre süreçlerine gelindiğini, bunun herhangi bir problem olmayacağını söylediler. Kongre sürecinde olduğumuzdan talebimiz de kabul edildi. Şu an başkan kim olabilir diye bunun taraması yapılıyor.”

TRABZON OLARAK ŞANSLIYDIK

“Belki de 81 ilde il yönetimiyle, ilçe başkanlarıyla, şehrin bakanıyla, genel merkezle bu kadar uyumlu çalışan 4-5 teşkilat vardı. Bunlardan birisi de bizdik. Herhangi bir problemimiz olmadı ve herhangi bir sıkıntı da yaşamadık. Bakanımız Süleyman Soylu’nun kaptanlığında gayet iyi faaliyetler yürüttük. İl başkanımız Haydar Revi de bize çok destek oldu. Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu ne zaman ne istediysek taşın altına ellerini koydular. Bu yönden diğer illerle kıyasladığımızda çok şanslı bir gençlik kollarıydık.”


ÖNÜMÜZDE GÜZEL GÜNLER VAR

“Şehrimiz çok daha güzel günler görecek, ben buna eminim. Bakanımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız çok gayret ediyorlar. Trabzon gençliği de gitgide daha güzel noktalara taşınacaktır, buna eminim.”

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

“2008’den bu yana 9 senedir gençlik kollarında ve il yönetimindeyim. Son 3 yıldır da başkan olarak görev yaptım. Dolayısıyla gençlik kolları yönetimine girerken bir taleple veya ‘beni alın, ben buraya girmek istiyorum’ diye girmedim. Bizde böyledir. Biz o zaman mahalle teşkilatlarındaydık. ‘Seni biz bu şekilde istiyoruz’ diye söylendi ve göreve başladık. Bizde görev istenmez verilir. Bundan sonra da bir görev layık görülür verilirse görevden kaçmam.”

ŞEHİR HASTANESİ BÜYÜK KATKIDIR


“Trabzon’da gençlik Trabzonspor’a çok önem veriyor. Trabzon’da yeni stat olsun, şehir hastanesi olsun, yatırım adası projesi olsun bunların aslında hepsi gençlere yönelik projeler. Trabzon’da gençler arasında işsizlik rakamları gitgide aşağı düşüyor. Trabzon’da yapılacak olan şehir hastanesi işsizliğe büyük katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda düşünecek olursak şehir hastanesinin özellikle gençler açısından şehre büyük katkısı olacaktır. O hastanede binlerce genç çalışacaktır. ‘Akyazı’da stadın yanında hastane olmaz’ diyorlar. Neden olmasın? Planlaması projesi ona göre uygulanıp yapılır. Çok da güzel olur.”

DEVAMLI SOKAKTA OLDUK

“Trabzon Gençlik Kolları son 3 yıllık dönemde çok aktif bir siyaset izledi. Devamlı sokaktaydık. Trabzon Gençlik Kolları olarak en büyük idealimiz daha çok sokağa inmekti. Bunu da başardık. Türkiye’de ses getiren Aylan Kurdi eylemi ve Diyarbakırlı Yasin Börü için yaptığımız kurban eti dağıtımı eylemi gibi faaliyetlere imza attık.”

BİZLERE ÇOK ÖNEM VERİYOR

“Bunu gençlik kolları başkanı olarak değil de genç bir vatandaş olarak söyleyeyim: Cumhurbaşkanımızdan memnunuz. Cumhurbaşkanımızın partimizin başına tekrar genel başkan olmasının ardından gençlere daha fazla önem veriliyor. Gençlik kollarının ana kademelerde, ilçe yönetimlerinde, belediye meclis üyeliklerinde veya belediyelerde daha çok temsilcisi var. Zaten Cumhurbaşkanımız da gençlik kollarından siyasete başlayan bir isim.”


PROJELER HIZLANDI

“Evet, Trabzon için trafik büyük sorun. Ancak yollarla ilgili projemizin yapımı hızlandı. Benim şahsi görüşüm bu yollar da bize yetmeyecek. Devamlı büyüyen bir şehrimiz var. Bu sıkışıklığın olmasının sebebi de özellikle turizm sezonunda dışarıdan turistlerin gelmesidir. Trafik sorununun yeni projelerle birlikte aşılacağını düşünüyorum. Trabzon daha iyi noktalara kısa sürede taşınacaktır.”

EKSİKLERİMİZİ GÖRÜYORUZ!

“Turizm konusunda profesyonelleşmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Aslında bu işi yapanlar da, eleştirenler de kötü niyetli değil. Son 3-5 senedir bölgemize Arap turistler gelmeye başladı. Ben çocukken Trabzon’da çok da fazla turist görmezdim. Turistler şehrimize gelecek ki biz de eksiklerimizi göreceğiz. Bu şekilde de profesyonelleşeceğiz. Sümela civarında aşırı deformasyona uğrayacak yerler var. Ben de Maçkalıyım. Kapalı olmaması durumunda kaybedilecek değerler var orada. O yüzden restorasyon çok önemli. Trabzon’da daha keşfedilmemiş birçok yerimiz de var. Yani Trabzon bir Sümela’dan, bir Uzungöl’den veya bir Sera Gölü’nden vakıf olan bir yer değil.  İnşallah oraları da kazanıp aktif hale getirdiğimiz zaman çok daha büyük bir potansiyeli yakalayacağımızı düşünüyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap