SON DAKİKA



Haber > Gündem > GSS Testi uyarısı

GSS Testi uyarısı

24 Ağustos 2016 Çarşamba - 10:12




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Soylu, GSS testi yaptırmayanlara uyardı.





Bakan Soylu, “1 Ocak 2017 tarihinden itibaren eğer bir borcunuz bulunacaksa ve bu beyaz sayfadan istifade etmeyecekseniz sağlık hizmetlerinden de yararlanamayacağınız bu borcunuzun karşılığında aşikardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ‘Bazı alacaklarının yeniden yapılandırılması ilişkin kanun’ için Trabzon’da toplantıya katıldı. yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bakan Soylu, “Avrupa’da ve dünyanın bir çok ülkesinde bugün kendi ülkelerinde sosyal güvenlik sistemi içerisinde olmalarına rağmen bir hastalığın tedavisini yaptıramayıp Türkiye’de yaptırmaya gelenler ve bundan istifa edenler var. Biz bugün nadir hastalıklar aynı zamanda kanser tüm bunlarla ilgili dünyanın en geniş sağlık hizmetinde bulunan bir ülkeyiz” dedi.

"Tahakkuk edilen 100 TL’nin 87 TL’sini alıyoruz, hedefimiz bunu 91-92 TL'ye çıkarmak"

Tahakkuk edilen her 100 TL’lik primin 87 TL’sini tahsil ettiklerini kayden Soylu, “Bugün her 100 TL’lik tahakkukun ortalama 86-87 TL’sini alabilme kabiliyetine sahibiz. Bizim buradaki hedefimiz bunu 91-92 TL’ye çıkarmaktır. Bunu 91-92 TL’ye çıkarırsak gelir gider sistemimizi çok iyi koordine etmiş oluruz” diye konuştu.

"GELİR GİDER HESABINI İYİ BİR NOKTADA TUTMAMIZ LAZIM"

Gelir gider hesabını iyi bir noktada tutmaları gerektiğine işaret eden Soylu, “Sosyal güvenlik sistemine para girecek ki yaklaşık 70 katrilyonluk sağlık ödemelerini zamanında aksatmadan yapalım. Bunun içinde eczane, ilaç, üniversiteler, eğitim araştırma hastaneleri, Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ödemeleri var. Aynı zamanda emekli ödemelerinin maaşlarını zamanında ödeyebilme kabiliyetine sahip olalım. Bu toplumsal bir sorumluluktur. Onun için gelir gider hesabını iyi bir noktada tutmalıyız” dedi.


YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

1 Ocak 2017 tarihinde yeni bir süreç başlıyor. Artık primini ödemeyen bundan önce olduğu gibi gerekli takibatlarla karşı karşıya kalacağı açık ve nettir diyen Bakan Soylu, “Yeniden bir imkan ortaya koyuyoruz, yeniden bir düzenleme, bir fırsat ortaya koyuyoruz. Bu fırsatı ortaya koyarken özellikle işverenlerle ilgili yaklaşık 18 taksit 36 aylık bir süreç içerisinde yani her iki ayda bir taksitin ödenmesi suretiyle 36 ayda ödenmesi tasarlanacak. Belediyelerin prim borçlarıyla ilgili de SGK tarihinde en uzun yapılandırma meydana geldi. 144 ay ve 144 eşit taksitle. Belediyelerimiz bu yükten kurtulsunlar ve ödemelerini zamanında yerine getirsinler ve onlara bu borç yükü ayrı bir ödeme ağırlığı ortaya koymasın 144 ayda ödeyebilme kabiliyetine sahip olabilsinler” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ REFORMDUR

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yaklaşık 10.3 milyar prim borcu alacakları bulunduğunu ifade eden Soylu, “Genel Sağlık Sigortasında gelir testi en önemli kalemdir. Yaklaşık 10.3 milyar alacağımız söz konusu. Burada 10 katrilyondan bahsediyoruz. 5 milyon 900 bin kişiden. Bir fırsat kapısında önemli bir kapıyı daha açıyoruz. Bunların sadece ana paraları 12 ay eşit taksitle ödenmesinin imkanını açıyoruz. Birinci taksiti ödediğinden itibaren her türlü sağlık hizmetinden faydalanmasının ve her türlü sağlık hizmetinden istifade etmesinin önünü açıyoruz. Bu konuda gelir testi için 1 Eylül'den itibaren 4 ay fırsat veriyoruz. Bu 4 aylık fırsatın sonunda gelir testi yaptırabilme imkanı ve 5’inci ayda da tekrar gelir testiyle birlikte müracaat etme imkanını sağlıyoruz. Özellikle genel sağlık sigortası borçlularına seslenmek istiyorum. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren eğer bir borcunuz bulunacaksa ve bu beyaz sayfadan istifade etmeyecekseniz sağlık hizmetlerinden de yararlanamayacağınız bu borcunuzun karşılığında aşikardır. Onun için gelir testi yaptırmayanların gelir testi yaptırmalarını istiyoruz. Genel Sağlık Sigortası Türkiye’nin son 15 yılda yapmış olduğu en önemli reformdur” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap