SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halka saldırıdan vazgeçilmelidir

Halka saldırıdan vazgeçilmelidir

18 Temmuz 2013 Perşembe - 09:31




Trabzon Taksim Dayanışması, iktidarı hedef alarak "Halka saldırıdan vazgeçin. İntikam operasyonlarını durdurun" çağırısı yaptı.





Kemal BEKTAŞ Trabzon Taksim Dayanışma Platformu, Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek iktidarı hedef aldı. Platform adına açıklama yapan Muhammet İkinci, "Ülkemiz örneğine yalnızca faşizan rejimlerde tanıklık edilebilecek olağanüstü bir süreçten geçiyor. İktidarın halkın demokratik ve meşru taleplerini, yakınen tanıdıkları dış mihraklarla ilişkilendirme ve gerçek dışı ithamlarla itibarsızlaştırma çabaları sonuç vermeyince direniş şiddet yoluyla yok edilmeye çalışılmaktadır. Vahşet ölçülerine varan müdahaleler sonucunda 5 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, onlarca insanımız gözünü kaybetmiş, binlerce yurttaşımız yaralanmıştır. Ülke genelinde başlatılan gözaltı ve tutuklama furyası sürek avına dönüştürülmüştür. Bugün Türkiye’de halka ve halkın örgütlerine yönelik olarak kelimenin tam anlamıyla bir intikam operasyonu sürdürülmektedir. Halkın demokratik ve meşru taleplerinin yanında yer alan tüm kurum, sendika ve meslek örgütleri işlevsiz hale getirilmek, yağmanın, talanın, baskının önündeki tüm engeller kaldırılmak istenmektedir. Tam da bu nedenle bir gece yarısı operasyonu ile yasa değişikliği yapılarak TMMOB’e saldırılmıştır. TMMOB’e saldırı; kente, doğaya, emeğe ve özgürlüğe, halkın direnişine yöneltilmiş bir saldırıdır. Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur. Bu intikam operasyonlarını derhal durdurun. Cadı avına dönüştürdüğünüz gözaltı ve tutuklamaları sonlandırın. Halka ve halkın örgütlerine saldırıdan vazgeçin" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap