SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hizmetkar olmak için aday adayıyım

Hizmetkar olmak için aday adayıyım

01 Mart 2015 Pazar - 11:27




AK Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Dursun Karahasan, millete hizmetkar olmak için yola çıktığını açıkladı





AK Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Dursun Karahasan, halka hizmetkar olmak için AK Parti’yle hizmet yarışına katıldığını söyledi. Yeşil Yol gibi önemli projelerin takipçisi olacağını belirten Karahasan, 4. sıradan milletvekili adayı olup partisinin 4-0 yapmasına katkı sağlamak istediğini kaydetti.

AK Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Dursun Karahasan, gazetemizin Giresun temsilcisi Erkan Başkıran’ın sorunlarını yanıtladı. Sorulara içtenlikle cevap veren Karahasan, projelerini, hedeflerini ve Türkiye, vatan ve hizmet aşkını anlattı. Çıktığınız milletvekilliği yolculuğu hayırlı olsun.

Kendinizi tanıtır mısınız? DURSUN KARAHASAN: 1986 Bulancak doğumluyum. Dört çocuklu ailenin en büyük çocukları bendim. İlk ve orta öğrenimimi Aydındere İlköğretim Okulu’nda, liseyi Bulancak İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. Evli ve 3 erkek çocuğu babasıyım. 2005 yılında işçi olarak başlamıştım PVC sektörüne ve şu anda Dost Karahasan Ticaret’te kendi atölyemde imalat yapmaktayım. Türkmen İnşaat ile birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar vardır. Ticarette emin adımlarla gittiğim bu yolda inşallah hep bu şekilde gitmeyi istiyorum. Bir dönem AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Bulancak’ın ve Bulancak halkının daha iyi yerlere gelmesi için elimden geleni her zaman yaptım ve yapmaya devam edeceğim.

Genç yaşta siyasete atıldınız. Yaşınızın genç olması sizi korkutuyor mu? DURSUN KARAHASAN: Hayır tabiî ki, tam tersine daha da alevlendiriyor beni. Bu dava uğruna Türkiye genç ve dinamik beyinlerden yararlanmalı. Hatırlamamız gerekirse, ecdadımız İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı, bunu feyz alarak söylemem gerekirse, siyasette vatana millete hizmet için geç kaldığımı söyleyebilirim.

Peki, siyasete girme amacınız nedir? Neden AK Parti'yi seçtiniz? DURSUN KARAHASAN: Geçmişe dönüp baktığınızda ufak çaplı da olsa bir siyasi geçmişim var. Teşkilat anlamında gençlik kolları başkanlığında bulundum, sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüdüğümüz bu yolda layıkıyla yürümeye devam edeceğiz. Siyaset yaparak doğruları su yüzüne çıkarıp mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Bu manada siyaseti araç olarak kullanıp millete hizmet amacı çerçevesinde yapmayı planlıyorum. Vatandaşlarımıza kapım daima açık olacak. Bana 0532 204 28 76 nolu telefondan da ulaşabilirler.

Muhalefete sert eleştiri

Ülkemizdeki siyasî partiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Muhalefet sizce görevini yerine getirebiliyor mu? DURSUN KARAHASAN: Muhalefetin çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Demokrasilerde iktidarı çalıştıran, iktidara yol gösteren muhalefettir. Muhalefet partisindeki büyüklerimiz belki alınacaklar ama görevlerini yapmadıklarını düşünüyorum. Muhalefet partilerinin halkı yeterince tanımadığını, tanıdığını sandığını veya tanıdığı sandığı halkın aynı olmadığını düşünüyorum. İktidar muhalefetsiz siyaset yapmak zorunda kalıyor. İktidar daha güzel, daha iyi, daha yerinde projeler gerçekleştirebilecekken yapılabilecek bazı projeler daha yavaş ilerliyor. Siyasi partiler birlikten kuvvet doğsun diye bir araya gelmiştir. Siyasi partilerin yönetimsel bazda sorunları var. Halkı iyi analiz etmediklerini ve halka inemediklerini düşünüyorum. Mecliste bulunan partilerden hem MHP'nin hem CHP’nin hem de BDP'nin halkın tamamını kucaklayamadıkları için başarısız olduklarını düşünüyorum. Sadece belli etnik gruplara yönelik siyaset yapmaya çalışıyorlar.

Muhalefetin farklı eksiklikleri var mı? Sizce neler yapmalılar? DURSUN KARAHASAN: Ülkemizin genel eğitim, ekonomi vb. konularındaki düşünceleri nedir? 2023 ile ilgili ne düşünüyorlar? Muhalefetteki her partinin bir türküsü var, sadece o türküyü söylüyorlar. Bu türküleri artık bir değiştirelim, Türkiye'nin tamamına okuyabilecek türküler söyleyelim. Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar Türkiye bir yere geldiyse ya da gelemediyse bunda herkesin vebali var. Dolayısıyla vatan olabildiysek hep beraber olduk, olamadıysak hep beraber olamadık. Kendilerini olumsuz olaylardan soyutlayan partileri doğru bulmuyorum. Muhalefet iktidarın yaptığı her olayda gerekçe göstermeden alınan kararlara itiraz ediyor. Muhalefetin yanlışlara itiraz edip doğru kararlarda iktidarın yanında olması, destek olması gerektiğini düşünüyorum. Muhalefet partilerinin liderleri halkla aynı lisanı konuşmuyor, akademisyenlere seminer verir gibi siyasi düşüncelerini anlatıyorlar. AK Parti sade, basit ve anlaşılır bir dil kullanıyor ve istediğini, yapacaklarını anlatabiliyor. Halkın isteğini tespit edip halkın duygusunu paylaştığı, çizgisinden ödün vermediği sürece AK Parti iktidarı 2023'ü de, 2071'i de görecektir.

Mega projeler

AK Parti’nin 2023 vizyonunda Giresun’un yeri nedir? Dursun KARAHASAN: Türkiye, AK Parti ikdidarı ve siyaseti ile boyut değiştirmiş. Borç alan durumundan borç veren, yatırımları yarım kalan değil, bir yatırımı bitmeden öbürüne başlayan ve ülkenin her yerinde devam eden ve biten mega projelerle çağdaş ve modern bir ülke haline gelmiştir. Türkiye’de bugün insan olmanın onuru ve ayrıcalığı üst seviyededir. Coğrafyamızda her tarafta savaş, açlık ve kan gibi olumsuz gelişmelerle mücadele edilirken ülkemizde insanlar huzur ve güven içinde yaşamaktadırlar. İşte tüm bunlar AK Parti iktidarının vizyonu ve misyonu ile gerçekleşmeye devam etmektedir. Giresun’da bu misyon ve vizyonla ülkenin her yerindeki imkanlara sahip olan ve gelişmeye devam eden bir il olarak bundan faydalanmaktadır.

AK Parti kazansın

Giresun halkına neler söylemek istersiniz? Neden sizi desteklemeliler? DURSUN KARAHASAN: Giresun halkına buradan şükranlarımı sunuyorum, önümüzdeki seçimin hayırlara vesile olmasını arzu ediyorum. Giresun için ben milletvekili değil hizmetkar olmaya çıktım. Herkes şunu bilsin: Seçilirim veya seçilmem hiç önemli değil; önemli olan, AK Parti kazansın, Giresun kazansın, Türkiye kazansın, ben olmuşum olmamışım ne çıkar? Eğer bayrak yarışında AK Parti bayrağını yukarlara taşımak bana nasipse kendimi bu yola feda ederim. Gecemi gündüzüme katar, uyku nedir, yorgunluk nedir bilmem. Eğer aday verilirsem de 4. sıradan verilmeyi isterim. Kolayı herkes elde eder, önemli olan zoru başarmak. Ben 4-0 edemeyeceksem zaten olmayayım.

Hizmetlere sıkı takip

Milletvekili seçilirseniz gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projelerden söz eder misiniz? DURSUN KARAHASAN: Milletvekili seçilirsem ilk başta gerçekleştirmeyi düşündüğüm şey şu: Bütün memleketimi köylerine varana kadar gezip hem teşekkür edeceğim hem de dileklerini, temennilerini, düşüncelerini dinleyeceğim. Sonra aldığım bu bilgilerin analizlerini yapıp ilgili bakanlıklara bu bilgileri rapor halinde sunup gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım. Yeşil Yol adı altında oluşturulan projenin destekçisi olacağım. Karadeniz’in güzelliklerinde yerli ve yabancı tüm hemşehrilerimizin maddi manevi faydalanması için elimden geleni yapacağım. Bulancak’ta hayata geçecek 2. Organize Sanayi Bölgesi ve yapımı bitmek üzere olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın getirilerini çok iyi analiz etmek ve bölgesel faydalar için bunların analizini çok iyi yapmak gerek.

Giresun’la ilgili hayata geçmesi gereken bölgesel avantajlar içeren projelerin takipçisi ve geliştiricisi olacağım. Eğribel Tüneli projesiyle ilimizin kuzeyiyle güneyi bir olacaktır. Yayla turizmi geleceğimizdir. Bu projeyi çok önemsiyorum. Bölgemizin ve ülkemizin en önemli tarımsal ürünü olan fındık başta olmak üzere tarımsal üretim projelerinin hayata geçmesi için çaba harcayacağım. Bölgemizin en büyük sorunu olan istihdam ve göç sıkıntısı tüm bu projeler ve düşüncelerin hayata geçmesiyle tersine dönecektir. Partimizin iktidarında bunları gerçekleştirmek ve hayata geçirmek artık hayal ve ulaşılmaz değildir. Bunların zaten birçoğu hayata geçmiş durumdadır. Birkaç yıl sonra belki çok daha fazla hayalleri zorlayan projeleri konuşacağız.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap