SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Hırsız var" dövizine 5 saat gözaltı

"Hırsız var" dövizine 5 saat gözaltı

27 Mayıs 2014 Salı - 15:24




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1 Haziran’da seçimlerin tekrarlanacağı Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde pazar günü düzenlenen mitinge





Gökçek, kendi isminin yazılı olduğu otobüsün üzerinden konuşmasını sürdürürken Mesut Öymen (24) adlı vatandaş elindeki ‘Mahmudiye’de hırsız var’ yazılı dövizi havaya kaldırdı. Kürsüden dövizdeki yazıyı okuyan Gökçek, “Eğer kalkıp bunu CHP adına söylüyorsan o hırsızı ispat etmeyen şerefsizin ta kendisi” diye bağırdı. Gökçek ardından, dövizi tutan kişinin yakınında bulunan bir trafik polisine seslenerek “Polis arkadaşım alır mısın? Ben bu adamdan şikâyetçiyim” dedi. Miting alanında görevli trafik polisi, Gökçek’in isteği üzerine Öymen’i yakalayıp, yanına gelen başka bir polisle birlikte alandan uzaklaştırdı. Mahmudiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Öymen, yaklaşık 5 saat gözaltında tutulup ifadesi alındıktan sonra saat 23.00 sıralarında serbest bırakıldı. Herhangi bir siyasi parti üyesi olmadığını, bekâr ve işsiz olduğunu belirten Öymen, dövizi yerde bulduğunu öne sürdü. #EdepsizsinMelihGokcek için 2 yıl hapis istendi ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter’dan “#EdepsizsinMelihGökcek” şeklinde paylaşımda bulunan Mustafa G’nin hakaret ettiğini iddia ederek dava açtı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesine göre, Mustafa G. (32), Twitter’daki ‘@mustafagker’ adlı profilinden Gökçek’i hedef alarak “#EdepsizsinMelihGokcek” şeklinde tweet attı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Mustafa G.’nin ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, dosyanın yetkisizlik nedeniyle İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap