SON DAKİKA



Haber > Gündem > İddiada ben de varım

İddiada ben de varım

28 Temmuz 2015 Salı - 10:24








Hiç uzatmayacağım! Eveleme geveleme hiç yapmayacağım! En katı gerçek olan geçmişin rakamlarını hiç hatırlatmayacağım! * Sadece, papağan gibi tekrar ya da “Oy fındığım fındığım” türküsünde nakarat olacağım. “Son kez” diyerek. * 2015 fındık rekoltesini; İhracatçılar 733 bin ton, Tarım Bakanlığı 676 bin ton, Ziraat Odaları 590 bin ton olarak açıkladılar. * Ben de, sürekli spekülasyon yapılan bu konuda, “2015 ürünün ne kadar gerçekleşeceği muhtemelen Temmuz 2016’da belli olur. Rekolte tahmini yapanlardan kim miktar bazında en çok yanılırsa, pılını pırtısını toplayıp fındık sektöründeki görevinden ayrılsın. Teklifimi kabul edenler 3 Ağustos’a kadar lütfen iletsin” şeklinde yazdık diye, birilerikaralara büründüler. * Belki de haklılar! Kendimi bu iddianın içine koymaya unutmuşum. “Rekolte artı-eksi 700 bin ton civarında olur” diyerek, “İddiada ben de varım. Benim için de geçerlidir” diye ilan ediyorum. Var mısınız?

TAM İSRAİL İŞİ!

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde, bizimkilerin günlük politika mantığı ile teraziye koyadursunlar, İsrail’in yarım asır önce yaptığı harita bu. Bizimkilere 12 yıl Büyük Ortadoğu Projesi ile gösterilen plan, proje. Ama, “Bakar kör” olanların, burnunun dibini dahi göremeyenlerin, geçmişe bakıp ders çıkarmayanların, anlayamamaları, algılayamamaları ile bataklığa dönüşmesinde büyük pay sahibi olduğumuz Ortadoğu coğrafyasının perişan, berbat, içler acısı, acınacak hali. Her şey yolunda! Ama tam İsrail işi hesabıyla.

KÜÇÜKLER, BÜYÜKLER!

Büyük işler için elleri yerine dillerini kullananların ülkeyi ne hale düşürdüklerini görünce, Abraham Linchol'un rakibi olan politikacı için söylediklerini hatırladım: “Bu kadar büyük lâfları, bu kadar küçük düşüncelere tıkıştırabilen bir adama daha rastlamadım.” * Aslında ünlü tarihçimiz İsmail Hami Danışmend'in duası bana göre daha anlamlı, daha manidar: "Büyük fikri küçük kafaya sokma yarabbi!"


SURİYE POLİTİKASI...

Türkiye'nin Suriye politikasındaki bukalemun tercihi bumerang etkisi yapmıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap