SON DAKİKA



Haber > Gündem > İhlal serbest, esneme yok!

İhlal serbest, esneme yok!

13 Ağustos 2015 Perşembe - 09:38








Anayasanın sana verdiği yetkileri aşarak, “devletin birliğini temsil etme, tarafsızlık, devlet kurumları arasında ahengi sağlama ve anayasaya uyumu gözetme” gibi temel görevlerini alenen çiğneyeceksiniz.

İktidar muhalifi tüm çevreleri hedef gösterip onlarla kavga edeceksiniz. Aba altında sopa göstereceksiniz. Hükümetin, siyasetin, bürokrasinin, kurumların alanlarına giren her konuda uluorta açıklamalar yapacak, yönlendirecek, odak olarak hareket edeceksiniz..

AÇIKÇA TARAF

Hatta ve hatta, seçimlerde açıkça bir partinin lehine mitingler yapacaksınız. Muhalefete veryansın edecek, eğer partiniz iktidar olmazsa felaket olacağını söyleyerek seçmeni baskı altına alacaksınız. Ayrımcılık yapacak, toplumdaki ayrışmayı arttıran tutum ve davranışlar içinde olacaksınız.

Atadığınız Başbakan, Bakanlar Kurulu ve parti yöneticilerinin her işine karışacak, hükümeti kendi başına karar alamayacak duruma getireceksiniz. Kendi kurduğunuz açılım masalarını, kendi oluşturduğunuz hükümeti de aşağılayarak yıkacaksınız.


HUKUKA AYKIRI

Mahkeme kararlarını dinlemeyecek, hatta bazı mahkemeleri aldıkları kararlardan dolayı suçlu ilan edeceksiniz. Hukuki olarak tartışmalı devasa bir sarayda; gölge hükümetle, anayasada olmayan mekanizmalarla fiili durumlar yaratacaksınız, memleketin tek egemeni gibi hareket edeceksiniz.. Yani özetle; her fırsatta anayasayı çiğneyecek, “Beni halk seçti. Ben anlamam. Konuşurum da, yaparım da” diyeceksiniz.

UZLAŞMA OLMASIN ÇABASI

Uzlaşma ve koalisyon yolunda atılan her türlü adımı küçümseyen, küçük gösteren, hatta iddialara göre olmaması için çaba harcayan bir tutum takınacaksınız.. Partinizi tek başına iktidara getirmek için erken seçimi zorlayacak, bu yolda memleketin kan revan içinde kalmasına yol açan süreçte çeşitli roller üstlenmiş görüntüsü vereceksiniz.

ŞİMDİ Mİ AKLA GELDİ


Bütün bunları yapacaksınız ama, siyasi partilerin yeni bir hükümet arayışında anayasada belirtilen sürenin aşımı olasılığı karşısında “45 günlük süreyi esnetme yetkim yok” diyerek görüşme süreci üzerinde giyotini hazır vaziyette tutacaksınız. Olay uzlaşamama ve erken seçim olasılığı olunca, durum planlarınıza uygun gelişince anayasayı anımsayacaksınız.

HER KONUDA UYULMALI

Elbet de herkes anayasaya uymalı ve elbet de anayasa 45 gün diyorsa o zamanda süreç bitmeli. Ama anayasa sadece işinize geldiği zaman değil, her konuda geçerli olmalı ve başta devletin en başı olmak üzere herkes ve her kurum ona uymaya özen göstermeli. Memlekete yapılacak en büyük iyilik, anayasaya aykırı olarak oluşturulan yeni vesayet sisteminin kalkması; sarayın köşke dönüşmesi; siyasetin kendi kuralları içinde işlemesine şans verilmesi olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap