SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlk mesaj: Söz verdik!

İlk mesaj: Söz verdik!

02 Şubat 2017 Perşembe - 15:29




Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel ortak basın toplantısı düzenledi.





Başbakan Binali Yıldırım’ın daveti üzerine Türkiye’ye 1 günlük çalışma ziyareti gerçekleştirecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in uçağı, saat 13.00’te Ankara Esenboğa Havaalanıına iniş yaptı. Merkel ilk olarak Cumhubaşkanlığı Sarayı'na geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başladı. İki buçuk saat süren görüşmenin ardından İki isim ortak açıklama yaptı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

"Siyasi ilişkilerde gerek AB süreci olsun, gerekse NATO'yla ilgili konular, ekonomik ilişkilerde de ticaret hacmimiz şu an itibariyle 35 milyar dolar, bunu daha ileri nasıl taşırız, bunları görüşme imkanımız oldu. Ege'deki gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Suriye, Irak konusunu ele aldık, değerlendirdik. Suriye'de ne gibi adımlar atabiliriz, bunları konuştuk. Mülteci sorununu ele alma imkanımız oldu. Bunları ayrıca konuştuk. Terörle mücadelede birlikte neler yapabiliriz, yine bunları konuşma imkanımız oldu."

MERKEL'İN AÇIKLAMALARI

"İkili ekonomik ilişkilerimizi de ele aldık ve İslamist terör, her türlü terörle mücadele, PKK da buna dahil bu mücadelede yakın bir işbirliği içinde olmamız gerektiğini konuştuk. Yeni yılda İstanbul'da ve diğer terör saldırıları nedeniyle Türkiye'nin çok büyük zarara uğradığını konuştuk. Yakın işbirliği sözü verdik birbirimizi. Ekonomik ilişkiler daha da iyi olabilir. İki tarafın da önemsediği bölgesel konulara değindik. Türkiye'nin olağanüstü çabalar harcadığını, mültecileri entegre ederek de belirttim. AB'nin vaadetmiş olduğu finans desteğinin en kısa zamanda akması gerektiğini ifade ettim. 2,2 milyon Euro verildi. Tabii ki somut projelere finans katkısının artması gerektiğini ifade ettik."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap