SON DAKİKA



Haber > Gündem > İnsanlık dramına sessiz kalmayacağız

İnsanlık dramına sessiz kalmayacağız

16 Şubat 2016 Salı - 12:21




Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.





Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Cumartesi günü Erzincan'daydım. Mardin'den başladım, Erzincan'ın kurtuluş gününde Erzincan'daydım. Erzincan'da yaptığımız temaslar çerçevesinde cemevi ziyareti de gerçekleştirdi. Biz her bölgemizle, her coğrafyamızla ilişkimizi sıcak tutuyoruz. İnşallah bu hafta da Van'da olacağız.Daha sonra Ukrayna ile ilişkilerimizi gözden geçirdik. Ukrayna ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi hale gelmesi için görüşmeler yaptık.Mardin'de konuşurken son kaleden bahsettik. Dünya bir kenara çekilip katliamları izleyebilir ama biz kenara çekilmeyeceğiz.Daha sonra Ukrayna ile ilişkilerimizi gözden geçirdik. Ukrayna ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi hale gelmesi için görüşmeler yaptık.

"İNSANLIK DRAMINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Biz sadece Halep'in değil, Somali'nin, Türkiye için dua eden kim varsa bütün mazlumların yanındayız. Kimileri diyor ki, dünya görmüyor siz de görmeyin. Bu vicdansız yaklaşımların yanında biz, göreceğiz. Dünya bütün bu katliamları görmeyebilir ama biz göreceğiz. Biz, işte bu duyguyla Türkiye'yi 13 yıldır güçlü kılmaya çalışıyoruz. Ya Rabb, bize öyle bir güç ver ki Halep'i barbarlara, zalimlere karşı koruyalım.

AK Parti'ye karşı ne kumpaslar kurmaya çalıştılar ama Allah'a şükürler olsun ki hiçbirinde başarılı olamadılar. AK Parti'yi bir araya getiren vicdanıdır, insanlığıdır. AK Parti millette bütünleşerek kendi bütünlüğünü sağlamıştır. Bizde şahsi hesap yok, ulvi hesap vardır. Bu dava Türkiye'nin davasıdır, şu an dahi Türkiye'ye dönüp Azezlilerin, Haleplilerin, Humusluların davasıdır. Biz aziz milletimize karşı sorrumluyuz. Biz insanlığa karşı sorumluyuz.


KULLANIM SÜRESİ GEÇMİŞ BOMBALARLA İMHA

Suriye'deki gelişmeler ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyorlar neden biliyor musunuz? Rus uçakları ellerindeki bombaları toplayıp atıyorlar ve nereye gittiğine hiç bakmıyorlar. Bu kadar alçakça bir plan içindeler. Rus uçaklarının bombalamadığı yer kalmadı. Bir taraftan sivilleri öldürüyorlar, bir taraftan rejime destek veriyorlar. Rusya süresi geçmekte olan mühimmatı tüketiyor. Böyle alçakça bir plan içindeler.

 

"AVRUPA 3 YIL ÖNCE GÖRSE YÜZBİNLERCE İNSAN HAYATTA OLACAKTI"

Güya barışa doğru gideceğiz derken, Türkiye'nin Halep'e doğru koridoru kapansın istiyorlar. Halep'in o yiğit insanlarının açlığa da direnebileceklerini hesap etmiyorlar. Sonunda zafer mutlaka inananların olacaktır. En son Minnağ Havaalanı'nı ele geçirdikten sonra Azez'e saldırı gerçekleştirdiler. Mülteci akınına sebep vermeden, YPG'ye yönelik hedeflere mukabelede bulunuyoruz, bulunmaya devam edeceğiz. Her biri Türkiye'ye teşekkür ediyor. Bizi engellemeye çalışacaklar, elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu saldırıların Avrupa'yı da hedef aldığı ortadadır. Merkel'le bu konuda mutabık kaldık. Merkel dün, yıllarca söylediğimiz teklifin haklılığını teyit ederek, Suriye'de uçuşa yasak bölge olmasını ifade etti. Bu 3 yıl önce olsaydı yüzbinlerce insan hayatta olacaktı.


"AZEZ'E YÖNELİK SALDIRILARA ENGEL OLACAĞIZ"

Türkiye Azez'e yönelik saldırılara kesinlikle engel olacaktır. Türkiye'ye karşı yeni bir mülteci dalgası oluşmasına ve sivillerin öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Sınırı tehdit eden kim olursa olsun, aynı tavırı göstereceğimizden kimseni şüphesi olmasın.

"BU NE KÜSTAH BİR YAKLAŞIM"

Biz burada oynanan oyunu görüyoruz. Buna karşı Suriye halkının yanında olacağız. DAEŞ bahane edilerek bütün Suriyelilerin, Suriye'den çıkarılması için etnik kıyım gerçekleştiriliyor. Bu Rusya'nın Çeçenistan'da yaptığının aynısı. Bu kirli hesap görülmezse, ileride çok büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Demografik dengenin değişmesi için uluslararası toplumu uyarıyoruz. Sırf Türkiye ve Avrupa'yı rahatsız etmek için yüzbinlerce insanı bombardımana karşı ses vermek gerekiyor.

Günlerdir Rus uçaklarının bombaları altında, çocuklar katlediliyor, bunları yapanlara karşı Türkiye tedbir aldı diye Rusya Türkiye'yi BM'ye şikayet ediyor. Bu ne küstah, arsız yaklaşım. Kendisi bombardımanlarla mazlumları katledecek, Türkiye sınır güvenliğini sağlamaya çalışacak; sonra gdip BM'ye şikayet edecek. Onun için biz dünya 5'ten büyüktür diye haykırıyoruz.


"BU BOMBARDIMANI ALÇAK RUS UÇAKLARI YAPTI"

Rusya'nın bu suçunu yüzüne vurması gereken ABD ve diğer müttefiklerimiz bu "bombardımanı kınıyoruz" diyor. Allah'tan başka kimseden korkmadan söylüyoruz, "Bu bombardımanı alçak Rus uçakları yaptı." Sesi gür olmayanın sesi çıkmaz.

3.DÜNYA SAVAŞI İDDİALARINA YANIT

Sanki Türkiye hemen savaşa girecekmiş gibi algı yapılıyor. Bu konuda hassas olmamız lazım. 3.Dünya savaşı olacak spekülasyonları tamamen hayali senaryodur. Türkiye'nin hemen yanında zaten 5 yıldır gerçek bir savaş yaşanıyor. Biz baştan bu yana, barışçı bir çözüm için çok çaba harcadık. Her şeye rağmen Türkiye'yi 5 yıl içinde bu savaşın dışında tuttuk. Bu 5 yıl içinde ekonomimiz büyüdü. Türkiye, savaştan uzak kalmak için yanı başındaki tehditlere karşı tedbirlerini almıştır ve almaya devam edecektir.

DENİZ BAYKAL'A TEŞEKKÜR


Muhalefet partileri destekleyeceklerine, gündelik siyasi polemiğe malzeme yapmaktadır. Sayın Baykal bir devlet adamına yakışır şekilde konuştu, teşekkür ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak bu durum karşısında ciddi bir tutum takınamadı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 5 yıllık Suriye çizgisinde vicdan değil, Esad'ın elini sıkanlar görürsünüz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son 5 yılına baktığınızda vicdan göremezsiniz. Seçimi kazansaydılar 2 milyon Suriyeli'yi oraya geri gönderecekti ve onlar orada bombalar altında kalacaktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap