SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte miting yapacağı iller!

İşte miting yapacağı iller!

30 Ocak 2017 Pazartesi - 10:40




Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği için yapılacak referandumda meydanlara inecek ve 40 ilde evet mitingi yaparak değişikliği anlatacak.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce referandum sürecinde miting yapması konusunda sorulan soruya, “Şu anda bizim meydanlarda olmamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlik olacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaparız, şu an meydanlardayım. Bunun değerlendirmelerini yaptıktan sonra kararımızı veririz. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı olarak, Cumhurbaşkanlığı üzerinde geleceğin hazırlandığı süreç bizi de ilgilendirecektir” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan ayında yapılacak anayasa değişikliği referandumu için meydanlara inmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evet kampanyasına Şubat ayının ikinci haftasında başlaması planladığı belirtildi.

ONAYLADIKTAN SONRA MEYDANLARA İNECEK

Anayasa değişikliğinin bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasıyla referandum süreci de hız kazanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sürecin ardından yaklaşık 40 ilde yapacağı ziyaretlerle anayasa değişikliğini bire bir halka anlatacak.

ERDOĞAN VATANDAŞLARA REJİM DEĞİŞMİYOR VURGUSU YAPACAK

Erdoğan, referandum sürecinde başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Samsun, Erzurum, Çanakkale, Kocaeli, Diyarbakır, Yozgat, Van gibi illerde toplu açılışlar ve halkla buluşmalar düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sürecinde yeni sistemi anlatmak için bazı televizyon programlarına da çıkacak. Erdoğan, halkla buluşmalarında yeni sistemin avantajlarını, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan fiili durumu, çift başlılığın yarattığı sorunları anlatacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap