SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kadınlar siyasetin lokomotifidir

Kadınlar siyasetin lokomotifidir

25 Ağustos 2017 Cuma - 09:43




AK Parti Trabzon eski İl Kadın Kolları Başkanı ve Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Havva Gümüş’ten çarpıcı açıklamalar.





AK Parti eski İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, “Kadınların siyasette daha fazla etkin olmasından yanayım. Çalışma sistemi olarak kadın kolları partiyi götüren ekiptir, partide lokomotif görevi görür” dedi.

Kısa ve kızıl saçlarıyla marjinal bir kadın Havva Gümüş… Trabzon'da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığını yürüttüğü dönemde yaptığı başarılı çalışmalarla takdir gördü… Siyaset sahnesinde 'mavi yıldız çiçeği' gibi açtı. Yorumları, değerlendirmeleri ve analizleriyle politik potada yoğrulduğunu kanıtladı. O, bayrağı Bahar Ayvazoğlu'na devrettikten sonra bile AK Parti ile bağını koparmadı. İlk günkü aşkla ve şevkle çalıştı, çalışıyor partisi için. Kapılarını gazetemize açan Havva Gümüş, hemcinslerinin siyasi arenada daha yoğun ve aktif görev alması gerektiği düşüncesinde. Söz şimdi onda...

SEVEREK BIRAKTIM

“AK Parti, iktidarındaki başarıyı yoğun çalışmalarına borçlu. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün ekibimiz olarak hiçbir zaman bir yaz tatili bayram tatili yapmadan sürekli çalışıyor. Başarıyı buna bağlıyorum. Ben de görevim süresince bu düsturu gerçekleştirmek adına çaba gösterdiğime inanıyorum. Görevi bırakmam konusuna gelince, eğer ben kadınları temsil ediyorsam kadınların önünü açmak zorundaydım. Her şeyin kendime yönelik bir başarıdan olduğunu düşünmem zaten olmazdı. 3 yıl çalıştıktan sonra kongre zamanı bırakacağımı zaten söylemiştim. Hem Ortahisar hem de Büyükşehir Belediye Meclis üyesiydim o dönemde. O yüzden meclis üyeliğime devam ettim. Kadın kolları başkanlığını da çok huzurlu, çok severek, tatlı bir şekilde bıraktım.”

SON SÖZ ANKARA’NIN


“AK Parti kongre sürecine ilişkin de konuşacak olursak; son ana kadar her şey olabilir. Bu anlamda tahminlerimizin bir kıymeti yok. Çünkü siyasette ne olacağı belli olmaz. Farklı şartlar farklı sonuçlar doğurabilir. Trabzon bazında bu kongrelerde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da aktif ve ilgili olacaktır. Kongrelerde istişare niteliğindeki diyaloglar sonucunda adaylar belirlenip Ankara’ya bildiriliyor ve adaylar orada değerlendirmeye alınıyor. Yani son değerlendirme Ankara’da. Bu, İl Başkanlığı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanlığı konuları için de geçerli.”

SİYASET HAYATIMI KİTAPLAŞTIRACAĞIM

“Şu anki görevimden de insanlarla iç içe olmamdan dolayı çok mutluyum. Bir bakıma hala siyaset yapıyormuş gibi hissediyorum kendimi ve insanlara yardımcı olabilmek beni motive ediyor. Hiçbir şey olmasa da insanları bilgilendirmek bile benim için bir mutluluk kaynağı. İşimde farklı insanlarla karşılaşıyor ve hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. Siyaseti bıraktığım zaman da bir kitap yazmayı ve bu kitapta siyasetin içerisindeyken tüm yaşadıklarıma yer vermeyi düşünüyorum.”

BİZİMKİ GÖNÜL İŞİ

“Ben siyasette STK gibi çalışıyorum, yani tamamen toplum için siyaset amacı güdüyorum. Halkla birlikte hareket etmemiz gerektiği kanısındayım. İnsanlara önem verdiğimi onlara da hissettirmek amacındayım. Çünkü bizim işimiz tamamen gönül işi. Bu sebeple kadınların sivil toplum örgütleriyle, dolayısıyla da halkla daha iç içe olması gerektiğini düşünüyorum. Milletvekillerimizi değerlendirecek olursak, Ayşe Sula Köseoğlu vekilimizi hem kadın temsili olması hem de çalışmaları bakımından beğeniyorum. Çok pozitif enerjisi olan sosyal bir kadın. Zaten sayın bakanımız Süleyman Soylu lokomotif görevinde, çalışmaları da bu nitelikte.”


KAPI KAPI DOLAŞTIK

“Şöyle de bir gerçek var: Cumhurbaşkanımız olmasa belki de kadınlarımıza bu kadar destek verilmeyecek. Kadınları en çok destekleyen Cumhurbaşkanımız. Kadınlar ne kadar çoğunlukta olursa başarı o denli fazla olur. Kadınların daha ince detayları gören, anaç kimliğiyle daha uyumlu, açıyı yakalayan, zeki ve kavrayan, nokta atışı yapan karakterler olduğunu düşünüyorum. Bunu pozitif bir ayrımcılık olarak değerlendirebiliriz. Ben hiçbir zaman kadın ve erkeğin aynı olduğunu düşünmüyorum. Kadın ve erkeğin görev ve sorumlulukları her zaman farklıdır. O açıdan siyasette kadınların daha fazla olmasından yanayım. Bir kere kadının sosyal olarak toplumda daha fazla yer alması gerektiğini düşünmüyorum. Çalışma sistemi olarak kadın kolları partiyi götüren ekiptir. Siyasette en önemli etken kadınların kapı kapı dolaşarak çalışmasıdır. Bu doğrultuda kesinlikle oyun evde alındığını düşünüyorum. Bu işi de kadınlar yaptığı için kadınların partide lokomotif görevi gördüğünü düşünüyorum. Kadınlar ne kadar çoğalırsa toplum o kadar rahatlar.”

HER KONUYA AŞIRI İLGİLİ

“Cumhurbaşkanımız da ülke ile her konuya aşırı ilgili. En ufak detaydan en büyük olaya her şeyle yakından ilgileniyor ve tüm şehirler hakkında detaylı bilgi sahibi oluyor. Şehirlerde yaşanan sorunların tamamı olmasa da birçoğu ona gidiyordur diye düşünüyorum. Atlamalar olabilir belki ama Cumhurbaşkanımız sadece Trabzon’un değil tüm Türkiye’nin durumundan haberdar. Onun bir de özelliği var: Sizi asla unutmuyor. Derin bir hafızası var.”

BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞMALIYIZ


“Trabzon’da sıkıntılı olduğunu düşündüğüm konu değerlendirmesi yapacak olursak; biliyoruz ki Trabzon, insanlarının fıtratı gereğince çok hareketli bir şehir. Trabzonspor konusunda şehrin genel izlenimi doğrultusunda birçok noktada yapı gereği ayrışmalar oluyor. Bu sebeple birlik ve beraberliği sağlamak adına çalışmalar yapılması gerektiği inancındayım. Yani hem siyasi hem sosyal hem de spor konularında biraz daha kenetlenmemiz gerekiyor. Belki daha siyaset siyasette kalmalı, spor sporda, turizm turizmde yani herkes kendi kulvarında iken bir ortak noktada buluşulmalı. Her zaman uyumdan yana olduğum için uyumun sağlanması halinde daha fazla yol kat edileceğine inanıyorum. Herhangi bir konuda ayrım gözetmeksizin bir arada, birlik içinde işler yapmamız gerekiyor. Trabzon herkesin çok sempati duyduğu bir il, çok güzel bir enerji veriyor. O yüzden çok da talep gören bir il. Herkesin gelip görme arzusu var. Bunu sürdürebilmek için birlik içinde çalışmalıyız.”

ERKEK GİBİ DEĞİL KADIN GİBİ KADINIZ

Gümüş: Her şeyimize siyasete göre olabildiğince dikkat ettik. Erkek gibi kadınlar değil de kadın gibi kadınlar olarak da yolumuza devam ettik. Bunlar ölçüt değil...

“Fiziksel görünümüm doğrultusunda hiç eleştiri almıyorum. Herkesin olması gerektiği gibi bu konulara saygı duyuyoruz. Açığı kapalısı fark etmez bu işin. Adaletli bir parti isek önce bu adaletin hakkını vereceğiz. Bu partinin çatısı altında her kesimden insan olabilir. Ben modern ya da marjinal görüntülü olabilirim. Ama her şeyden önce çalışma şeklimin, iş ahlakımın incelenmesi gerekir. Siyasette kılık kıyafet önemli ve ben olmam gerektiği gibi olmaya çalışıyorum. Her şeyimize siyasete göre olabildiğince dikkat ettik. Erkek gibi kadınlar değil de kadın gibi kadınlar olarak da yolumuza devam ettik. Yani bunlar iş konusunda bir ölçüt değil. Cumhurbaşkanımızın yoğun çalışmaları doğrultusunda biz de ona yakışır şekilde çalışmak zorundayız. Toplum için siyaset yapmalıyız.”

KİMSE KİMSENİN AYAĞINI KAYDIRMAMALI


“Şu an AK Parti iktidarı için en önemli madde birlik ve beraberlik buna uyulması halinde başarı katlanacaktır. Parti içinde uyumaya, birbirinin ayağını kaydırmaya değil aksine önünü açmaya yönelik hareketlere ihtiyaç var. Bu anlamda parti üyesi olan herkes birbirine destek olup güç vermeli. Siyasette de bu olmalı. Kimse kimsenin kuyusunu kazmazsa her şey yolunda gider. Zamanla böyle şeylerle karşılaştık ama şu anda bunu en aza indirgedik. Kimsenin kimseyi kırma, incitme gibi bir sorunu söz konusu da olmaz. Adaylarımızla, aday adaylarımızla her zaman ilgileniyoruz. Gönüllerini kırmamak adına onları her şekilde değerlendiriyoruz

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap