SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kendi hava sahamızı koruduk

Kendi hava sahamızı koruduk

16 Aralık 2015 Çarşamba - 14:34




Başbakan Davutoğlu konuk olduğu Bulgar televizyonunda yaptığı açıklamada, "Biz bir Rusya uçağını düşürmeye karar almadık, kararımız kendi hava sahamız





Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Biz bir Rusya uçağını düşürmeye karar almadık, kararımız kendi hava sahamızı korumaktı. Rus uçağı, Rusya, Suriye veya uluslararası hava sahasında düşürülmedi" dedi. Bulgaristan'a bir günlük çalışma ziyaretinin ardından, bTV adlı özel televizyon kanalına konuk olan Davutoğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin soru üzerine, Türk ordusuna verilen talimatların hava sahası, kara ve deniz sınırlarının korunmasıyla ilgili olduğunu belirterek, Rus uçaklarının ihlalleriyle ilgili Türkiye'nin belirlediği ve Rusya ile daha önce üst düzeyde paylaşmış olduğu kurallara değindi.

Davutoğlu, "Biz bir Rusya uçağını düşürmeye karar almadık, kararımız kendi hava sahamızı korumaktı. Uçak, Rus uçağı, Rusya, Suriye veya uluslararası hava sahasında düşürülmedi" diye konuştu. Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bizim hava kuvvetlerimiz, bu Rus uçaklarını, Türkiye'nin hava sahasına gelmemeleri için tam 10 kez ikaz etti. Tüm bunlar NATO ülkelerinin telekomünikasyon sistemlerinin kayıtlarında mevcut. Saklanacak bir şey yok. Net bir şey var: Türkiye, kendi hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Biz bunun bir Rus uçağı olduğunu bilmiyorduk. Verilen talimatlar, Türkiye'yi korumaktı. Kimliği belirsiz, sınırlarımızı aşan bu uçağın amacının ne olduğunu da bilmiyorduk. Belki de bizim topraklarımıza bomba atmak için geliyordu.Dolayısıyla, Rusya ile olan gerginliği yaratan Türkiye olmamıştır. Biz, Rusya'ya olay ile ilgili elimizdeki tüm bilgileri verirken, maalesef Rus tarafı, bizimle masaya oturup diyalog kurmadı, tartışmaları büyüterek Türkiye'ye karşı yaptırımlar uygulama kararı aldı, ikili ilişkilerimizde gerginliği artırmayı tercih etti. Rusya, geçmişte yaptırımlara karşı çıkarken, şimdi bize karşı yaptırımlar uyguluyor. Ancak Rusya'nın tüm bu provokasyonlarına rağmen biz, Rusya'ya karşı böyle bir tavır içeren söylemlerde bulunmama kararı aldık.Eğer bir provokasyon varsa, o provokasyonu bizim hava sahamızı ihlal edenler yapmıştır"

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap