SON DAKİKA



Haber > Gündem > Latif Şimşek kulisleri aktardı: Erdoğan'ın bugünkü konuşması belli oldu

Latif Şimşek kulisleri aktardı: Erdoğan'ın bugünkü konuşması belli oldu

05 Ekim 2022 Çarşamba - 10:14




AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün çok önemli bir açıklamaya yapacağını söylemişti. İktidara yakın gazeteci Latif Şimşek kulislerde dolaşan bilgileri aktardı.





CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başörtüsü yasası" çıkışı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın (bugün) tarihi bir konuşma yapacağını söylemişti. Çelik, "Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz" ifadelerini kullanırken, Erdoğan'ın yapacağı konuşma merak edilmeye başlandı.

AK Parti'ye yakın gazeteci Latif Şimşek, Erdoğan'ın konuşmasına dair kulislerde dolaşan konuşmaları aktardı.

TV100'de yayımlanan programda konuşan Şimşek, Erdoğan'ın sivil bir anayasa hazırlanmasını önerebileceğini söyledi.

Erdoğan'ın yarın açıklayacağı konuyla ilgili Şimşek "Sivil bir anayasanın şart olduğu yıllardır ortaya çıktı AK Parti ve MHP’de 2 yıldır hemen hemen bu konu üzerinde çalışıyor. Muhtemelen Cumhurbaşkanı yarın başörtüsü ile ilgili düzenlemeyi de içine alan sivil bir anayasa hazırlanmasını önerebilir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan AKP'li Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bugün yapacağı grup toplantısında 'hak ve özgürlükler'le ilgili olarak konuşma yapacağını söylemişti. Kulislerde dolaşan bilgilere göre Erdoğan'ın bugün bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü açıklayacağı belirtiliyor. Kaynaklar, anayasa paketinin yanı sıra bu başlıklarla ilgili yasa çalışmalarının da sürdürüldüğünü, bunlarla ilgili açıklama yapacak Erdoğan’ın, diğer partilerden de destek isteyeceğini ifade etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap