SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Müze Olarak Kalmasından Yanayız'

'Müze Olarak Kalmasından Yanayız'

15 Ağustos 2012 Çarşamba - 15:37




Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bir süre önce gündeme getirilen Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’nin i





Bartholomeos, bunun bir ihtiyaçtan kaynaklanmadığını belirterek “Siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün ibadethanelere saygılıyız ama burasının müze olarak kalmasından yanayız” dedi. Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i ziyareti sırasında basın mensuplarının Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos “Oradaki mahalle muhtarının söylediğine göre burada yeni bir camiye ihtiyaç yok. Mevcut camilerde doluluk oranı fazla değil. Biz bunun ihtiyaç değil siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün ibadethanelere saygılıyız ama burasının müze olarak kalmasından yanayız. Böyle kalması hem müslümanlar için hem de diğer inançtakiler için daha faydalı olur” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap