SON DAKİKA



Haber > Gündem > O kurumlara personel alımına yeni düzen!

O kurumlara personel alımına yeni düzen!

29 Mayıs 2019 Çarşamba - 15:45




Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kalkınma ajanslarına personel alımı ile ilgili düzenleme yaptı.Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre genel sekreter, uzman personel, destek personel ve iç denetçi unvanlarına başvuracaklar için ilave kıstaslar get





Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile artık genel sekreter olarak atanacak kişilerin en az 4 yıllık lisans bölüm mezunu olması, ajansın faaliyet alanına giren konularda bilgi, deneyim sahibi olması, Kamuda veya özel sektörde en az 5 yıllık çalışmasının olması, YDS'den C düzeyinde yabancı dile sahip olması gerekmekiyor.  Çalışma birimi başkanı veya yatırım destek ofisi koordinatörü görevine ajans dışından atama yapmak mümkün olmayacak, ajanslarda en az 3 yıl fiili olarak çalışmış olma şartı aranacak. Ancak hali hazırda görev yapmakta olanlar için, bu kural aranmayacak. Uzman personel için KPSS'ye ilave olarak YDS'den (C) düzeyinde yabancı dil şartı aranacak. Hukuk Müşaviri olarak atanacaklarda, avukatlık stajını tamamlamış bulunmak, tercih nedeni olarak belirtilecek.   İç denetçide kamuda veya özel sektörde denetim elemanı olarak en az beş yıl çalışmış olma ve kamu iç denetim sertifikası veya uluslararası eş değerliği bulunan iç denetim sertifikalarından birine sahip olma şartları aranacak. YDS taban puanı, iç denetçi için Ajans ihtiyaçlarının zorunlu kılması halinde, 60 puanın altına düşmemek kaydıyla, Yönetim Kurulu Kararı ile indirilebilir. KPSS olmadan uzman personel kadrosuna yapılabilecek atama sayısı uzman personel kadrosunun yüzde 20'si ile sınırlandırıldi. Ayrıca bu atamalarda kamu veya özeldeki fiili çalışma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.  
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap