SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pekşen: "AKP Karadeniz'i aldattı!"

Pekşen: "AKP Karadeniz'i aldattı!"

03 Mart 2017 Cuma - 14:42




Trabzon CHP milletvekili Haluk Pekşen, AK Parti iktidarının Karadeniz'i aldattığını ama bu kez Karadeniz'in AK Parti'yi çok kararlı bir şekilde uyarac





Açıklamada ise ; AKP iktidarına on beş yıldır kesintisiz ve çok büyük destek veren Karadeniz, bu kez AKP’ye çok kararlı bir ihtar verecektir. 

Karadeniz AKP iktidarı tarafından aldatıldığı ve ihanete uğradığı kadar hiçbir dönem aldatılmamış ve ihanete uğramamıştır. Trabzon’un büyükşehir yapılmasında dahalkı birçok vaat ve yalanlarla aldattılar.

Bugün yaşayarak öğrendik ki büyükşehir belediyesi dolaylı vergiler yoluyla, elektrik ve su paralarıyla vatandaşın cebine yeni bir elin daha sokulmasıymış. Kapanan beldelerle birlikte vatandaşın ayağına gelmiş kamu hizmetleri, sağlık ocağı, postane, banka gibi kurumlar kapanmış ve belediye bütçesine her ay giren kaynaklar tümüyle kurumuş ve büyükşehir büyük bir külfet ve zulüm düzenine dönüşmüştür. Yine Karadeniz’de her seçim bol keseden atılan vaatler tümüyle boş çıkmış, bölge insanı için geleceğini Karadeniz’de planlaması için hiçbir umut kalmamıştır.

Ne üniversite ne de çalışan gençler Trabzon’da mesleği ile ilgili bir çalışma alanı görme şansına sahip değildir.  15 yıldır Türkiye sürekli kaybetmiş aynı zamanda Trabzon’da bu dönemde tarihinin en büyük kaybını yaşamıştır. AKP iktidarı ile birlikte karadeniz bölgesinin en önemli bölgesel merkezi olan Trabzon, kamu ve özel sektör bölge müdürlüklerini taşınmasıyla sıradan bir kente dönüşmüştür. Gerçek şu ki AKP iktidarının Karadeniz’e bakışı yalnızca sandıkta oy alma üzerine planlanmıştır.

Vatandaş kandırılıp oy alındıktan sonra her şey çok çabuk bir şekilde unutuldu. Trabzon’un her ilçesinin AKP ihanetiyle ilgili anlatılacak büyük bir dramı vardır; işte Beşikdüzü, işte Vakfıkebir. Beşikdüzü sel felaketinden sonra neredeyse tüm esnaf iflas noktasına gelmiş, bu duruma neden olan yerel belediye halkın ve esnafın zararını görmezden gelmiştir. Sel felaketinin olduğu gün kırmızı plakalı ve ışıklı arabalarıyla Beşikdüzü’ne gelip zararların karşılanacağını, yaraların sarılacağını söyleyerek şov yapmışlar, ancak daha sonra bu sözlerin hepsi unutulmuştur.


Siyasi iktidarın derdi zarar gören esnaf ve çiftçi değildir, zaten hiçbir zaman da olmamıştır. Seksen milyon vatandaş iki elin parmağı kadar olamayan yandaş, havuz şirketlerine feda edilmiştir. İngiliz Wisky şirketinin 500 milyon dolarlık, millete küfür eden şirketin 425 milyon TL vergi borcu silinmiş ancak Beşikdüzü esnafının vergi borcu için icra daireleri harekete geçirilmiştir.

Her türlü kaçakçılık ve yolsuzluğun adeta ödüllendiriliyor, süper lüks yatlardan, mücevherden vergi alınmıyor ancak buna rağmen Beşikdüzü ve Vakfıkebir halkı kaderine terkediliyor. İki yıldır Vakfıkebir’e söylenmedik yalan kalmadı. Vakfıkebir’de planlanmış Organize Sanayi Bölgesi üzerinden sürekli kandırıldı ve aldatıldı.

Vakfıkebir OSB bölgesinde inekler otlamaya devam ediyor. Ancak ne yazık ki Vakfıkebir yine yalanlarla oyalanmaya devam ediyor. AKP iktidarı halkın derdiyle ve gerçeklerle meşgul değil, hiç de olmadı. AKP’nin derdi kamunun malı, vatandaşın canını ve sandıktaki oyudur. Oy ver yeter, AKP anlayışı budur.  Böyle bir düzene Karadeniz halkı yeter bu kadar diyecek ve iktidara gerçek bir ihtar verecektir. Bu yapılmadığı taktirde karadeniz göçe ve yoksulluğa mahkum olacaktır" ifadeleri yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap