SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'lı terörist itiraf etti!

PKK'lı terörist itiraf etti!

21 Kasım 2016 Pazartesi - 13:58




HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın örgütün eylemlere başlamasının yıl dönümünde gösteri yapan HDP'lilerle kavga ettiği için öldürdüğünü itiraf etti.





Bölücü terör örgütü PKK mensubu "Andok" kod adlı Kadir Gümüş, Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırıda bulunup yakalanarak 19 Şubat'ta tutuklandıktan sonra savcıya verdiği ifadesinde HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın örgütün eylemlere başlamasının yıl dönümünde gösteri yapan HDP'lilerle kavga ettiği için öldürdüğünü itiraf etti.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi nüfusa kayıtlı olan Gümüş, savcılık ifadesinde, örgütün dağ kadrosuna nasıl katıldığını ve ardından katıldığı eylemleri anlattı. 2006 yılında Diyarbakır'dan İstanbul'a, ardından da Kaçak yollara Fransa'ya gittiğini ifade eden Gümüş, 2008 sonbaharında terör örgütünün dağ kadrosuna katılarak Kandil bölgesine gittiğini belirtti.

Ana kampta yaklaşık bir ay eğitim gördükten sonra aynı bölgede "Ganireş" grubuna "savaşçı" olarak görevlendirildiğini aktaran Gümüş, iki yıl boyunca erzak taşıdığını ve nöbet tuttuğunu, ardından Haftanin kampına "savaşçı" olarak geçtiğini söyledi.

Gümüş, Gare kampına katılarak silah eğitimi aldığını, 2014 yılı Nisan ayında Türkiye'ye geçtiğini, çeşitli eylemlerde bulunduğunu ve Erzurum'un Tekman ilçesinden sorumlu tutulduğunu anlattı.

Kadir Gümüş, ifadesinde HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın örgütün eylemlere başlamasının yıl dönümünde gösteri yapan HDP'lilerle kavga ettiği için öldürdüğünü itiraf etti. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap