SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rotayı Genel Merkez çizecek

Rotayı Genel Merkez çizecek

14 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:28




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi gazetemize konuştu:





AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kongre sürecine ilişkin ipuçları verdi. Revi, parti için hayati önem taşıyan kongrelerin genel merkez tarafından titizlikle yönetileceğini belirtti. Revi, kongreler için, “Rotayı genel merkez çizecek” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinin kendileri için dolu dolu geçtiğini aktaran Revi, bu ziyaret sırasında konuşulanları gazetemizle paylaştı. Revi, AK Parti’nin iç yapısıyla ilgili bilgiler verdiği açıklamasında il ve ilçe kongreleri için de ön değerlendirmede bulundu. Revi, yeniden AK Parti Trabzon İl Başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin sorularımızı da yanıtladı. İşte AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin açıklamaları:

BRİFİNG VERDİLER

“Cumhurbaşkanımızın bu kez Trabzon’a yaptığı ziyaret farklı bir ziyaretti, buraya partimizin de genel başkanı olarak geldi. Bu bizim beklediğimizden daha kapsamlı bir ziyaret oldu. Hem Beşikdüzü’ndeki ziyaret hem Ticaret Sanayi Odası, sonra Hamamizade’de gerçekleştirdiğimiz programın ardından cumhurbaşkanımız parti binamızı da şereflendirdi. Burada cumhurbaşkanımıza ilimizin potansiyelini anlattık. Seçmen sayısını, buradaki başarımızı ve seçim çalışmaları sırasında, referandum gündeminde neler yaptığımızı kendisiyle paylaştık. İl binamızda konuşulanlar da diğer toplantılarda konuşulanların çok dışında şeyler değildi. Trabzon’u biraz daha detaylandırdık. Cumhurbaşkanımız çok dikkatli bir insan, binamızda birkaç tespiti oldu, onları konuştuk. Ama çok heyecanlı ve hareketliydik.”

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ


“AK Parti’nin bir organizasyon şeması, hiyerarşisi ve disiplini var. 6. olağan kongrede de hiçbir şey tüzüğümüze aykırı olamaz. Bu sürecin nasıl yürüyeceği bellidir. Buna göre 19 Ağustos’ta ilçe kongreleri başlıyor. 12 Kasım’da bitecek. 18 Kasım’da da il kongreleri başlayacak. 25 Şubat’ta bitecek. Bizim şu anda odaklandığımız 1. sırada yer alan işimiz ilçe kongreleri. İlçe kongrelerini Trabzon merkezde yapacağız. İlin kongresini de burada yapacağız ama tabii il kongresi ile genel merkez daha çok ilgilenecek. Rotayı genel merkez çizecek. Bu konuda görevlendirilmiş olan teşkilat başkanlarımız var. O da yetmedi, koordinatörümüz de var. Yani bu hususta geniş bir çalışma yürütüyoruz. Burada bizim üzerimize düşen, il başkanlığı çalışmaları, bunları da tanımlamış durumdayız ve bu çalışmaları da sürdürüyoruz.”

ORTAK ZEMİN GAYRETİNDEYİZ

“Sadece Trabzon’da değil bütün illerde değerlendirme yapılacak. Bizde il başkanlığı için de adaylık yoktu, 5’er kişilik gruplar çağırdılar, ardından ‘görev Haydar Revi’nin’ dediler. Devam edecek derseler devam edeceğiz. Genel başkanımızın verdiği mesajlar doğrultusunda bir yönetim oluşturmaya gayret edeceğiz. Genel başkanımızın söylediği cümleler bizim anahtar cümlelerimiz. Benim dışımda adaylar çıkabilir mi, tabii ki çıkabilir. Çok adaylı yarışlarda küskünlükler olduğu için bu sorun kongreler öncesinde çözülmeye çalışılıyor. Çok adaylı seçimlerde kongre öncesinde tarafları bir araya getirip ortak bir zeminde buluşturma gayretimiz olacak. İllerde de ilçelerde de mümkün olduğunca kongre öncesinde birlik beraberlik sağlamaya çalışacağız. Sonuç olarak bu gibi konularda AK Parti’de size bir görev verilir ve siz de onu sürdürürsünüz. O sebeple sonuç merkezimizin kararına bağlı.”

BUNLAR ÖVGÜ DEĞİL TAMAMEN GERÇEK

“Biz Süleyman Soylu Bakanımız ile gece yarılarına kadar çalıştık. Mesai saati kavramımız yoktu. Kendisiyle seçim koordinasyon merkezinde sabahladığımız zamanlar oluyordu. Bakan beyin zaten uyuma alışkanlığı yok. Çok yoğun çalıştık ve bu çalışmaları bakan olduktan sonra bakanlıkta da sürdürdü. Gerçekten çok güçlü bir performans ve kararlılık ortaya koyuyor. Kendisinin de belirttiği gibi cumhurbaşkanımızın ona verdiği destek ve talimatlar sayesinde başarıya ulaşıyor. Çok çalışıyor, yani bu bir övgü değil. Ortada olan gerçek bu. Sayın bakanımız bizim vekilimiz, Trabzon’un evladı, dolayısıyla ulaştığı başarı hoşumuza gidiyor.”


İNANDIRICI OLMAZ

“İki sihirli kelime var, birisi adalet, diğeri kalkınma. Adaletin olmadığı bir yerde başka hiçbir şey olmaz. Bu iki kelime gelişigüzel seçilmemiştir yani. Birileri de çıkıyor adaletsizlikten, kısıtlamalardan bahsediyor. Kalkıp 29 gün yürüyor. Yani bunlar çok inandırıcı faaliyetler değil. Ülkemiz hızlı bir değişim içerisinde. Bu son 15 yıl içerisinde adalet anlamında birçok değişiklik ve gelişme kaydedildiğini biliyoruz. Yani uygulamaya bakmak lazım, buna bakıldığında Türkiye’de bir sorun olmadığını görüyoruz. Olağanüstü hal var şu anda, o da gerekli şartlar sağlandığında kaldırılacak.”

YENİ PARTİ İŞE YARAMAYACAK

“Yeni partinin açılmasına gelince, o da bizim meselemiz değil. Dışarıdan bakan birisi olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile alakası olduğunu da düşünmüyorum. Yeni partiye ne tarafından bakabileceğimizi de bilmiyorum. Bu hareketliliğin bir işe yarayacağını da düşünmüyorum.”

2019 İÇİN YOĞUN HAZIRLIK VAR


“Şu anda ilçe kongrelerine odaklandık, il kongresi çalışmalarına başlamadık. Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2019 için net ifadeler kullandı. İlk olarak ‘teşkilatlarda metal yorgunluğu olanlar bıraksın’ dedi. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın da ortaya koyduğu gibi ‘2019’a kadar çok yoğun çalışmalarımız olacak. Bu çalışmayı kaldıracak olanlar şimdiden kendilerini hazırlasınlar, kaldırmayacak olanlar da bıraksınlar’ düşüncesi hakim. Bırakacak olanlar da tamamen partiden ayrılmayacaklar. AK Parti’yi güçlü tutan, çok güçlü bir lideri, dünya lideri var ve çok müthiş bir parti disiplini var.”

YAŞINDAN ÖTÜRÜ GÖREVİ BIRAKTI

“Kongreden önce istifasını veren gençlik kolları başkanımız tecrübeli bir isim, bahsettiğim parti hiyerarşisi kadın kolları ve gençlik kolları için de geçerli. Geçen ay görevini yaştan dolayı bıraktığını söyledi. Affını istedi ve genel merkez de bunu kabul etti. Ama yine beraber çalışmalarımız devam ediyor. Ayrılan gençlik kolları başkanımız Halim Yılmaz da cumhurbaşkanımızın ziyaretinde bizimleydi. Görevi bırakan diğer üyelerimiz gibi kendisi de partiden tamamen kopmadı. Genel merkez başkanımız, genel merkez kadın ve gençlik kolları başkanlarımız var. O aynı yapı şehirlerde de var. Çalışmalarımızı koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Bu konuda gençlik kolları görevine aday olanlar Ankara’ya çağrılıyor ve görüşme yapılıyor. Sonrasında seçim yapılıyor.”

ZATEN DÖNÜŞÜME ALACAKTIK

“Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği Uzungöl konusu geçen yıl turizmle ilgili geniş katılımlı yapılan toplantıda konuşulmuştu. Yaylalardaki kaçak yapılaşmanın durdurulması ve Uzungöl’ün dönüştürülmesi kararları alınmıştı. Uzungöl’de imar problemi var. Yapıların neredeyse tamamı ruhsatsız ama orada da bir hizmet var, bu sebeple orası gündeme geldi. Eski haline yaklaştırılması konuşuldu. Cumhurbaşkanımız da bu konuyu daha net söyledi. Böylece proje daha da güçlenmiş oldu. Tabii oradaki her yapının yıkılması mümkün değil ama bu beş yılda yüzde yirmilik dilimler şeklinde yapılabilir. Oranın mutlaka dönüştürülmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı siyaseten bizim ve tüm kamunun elini güçlendirmiş oldu.”


KİMSENİN BUNA HAKKI YOK

“2014’te büyükşehir olduk ve imar konusunda birçok değişiklik gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ortahisar İlçe Başkanımız arasında bir diyalog var ve o da bu konuyla ilişkili. Bir büyükşehir kültürünün oluşması gerekiyor. Samsun’da da ilk yıllarda eleştiri oluyordu ama artık bu problem aşıldı. Zamanla bizde de aşılacaktır. Bizim burada belediyeler arasında çekişme olamaz, partimiz de buna müsaade etmez. Bu konuda özellikle imar konusunda bazı söylemler oluyor. Belediye başkanlarının karşı karşıya geldiğini söylüyorlar. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Hem siyasi olarak hem de kamu açısından hakkı yok. Zaten belediye başkanlarımız arasında böyle bir sıkıntı olduğuna inanmıyorum.”

TRAFİK SORUNU TURİZME YANSIYOR

Revi: Trabzon’da nüfusa paralel olarak trafikteki sorunlar da had safhada. Turizme de yansıyan bu sorunun çözülmesine çalışıyoruz.

“Turizm bizim nimetimiz. Şu anda Trabzon’da 30 bin kiralık araç olduğu söyleniyor, her yıl da trafiğe 10 bin araç giriyor. Bunun dışında diğer illerden gelenler de var. Şu anda Trabzon nüfusu katlanmıştır. Havaalanlarında yoğunluk had safhada. Bu sebeple trafikle ilgili ciddi bir sıkıntımız var. Bu da turizme yansıyor. Bu sorun doğrultusunda Kanuni Bulvarı ve transit yolu için çalışmalar konuşuldu. Ama bu konudaki en köklü çözüm toplu taşımacılıktır. Biz Trabzon’da bu konuda biraz zayıfız. Toplu taşımaya rağbetin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Bu konuda da Büyükşehrimiz 2018 yatırımlarında en büyük kalemi toplu taşımaya ayırmış. Bu yatırımda sorunun çözümü için önemli. Buna ek olarak Ayasofya bölgesindeki kavşaklar gibi yerler oluşturarak trafikteki dur kalk sorunundan da kurtulmamız gerekiyor. Bu anlamda çabalarımız devam ediyor. Trafik sorununda kesin çözümün şehrin dışından, güneyinden geçecek bir yol olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Darıca ile Yomra arasında bir an önce transit çevre yolunun başlaması gerekiyor.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap