SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya pazarı, Karadeniz’de fındık...

Rusya pazarı, Karadeniz’de fındık...

31 Aralık 2015 Perşembe - 10:06








Sevgili dostum DKİB Başkanı Ahmet Hamdi'nin; "İhracatçı firmalar Rusya Federasyonu'ndaki pazar kayıplarını alternatif pazarlarla telafi edecek" başlıklı açıklaması, yaramı depreştirmese tek kelâm etmeyecektim! Ama, bundan 20 gün önce Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un; aynı konu ile ilgili "Bir kapı kapanır, başka bir kapı açılır" dediği de hafızamda kendini tekrarlayınca, ‘gel de yazma’ bakayım...

*

Sayın Kurtulmuş'un; "...başka kapı", Sevgili Ahmet'in; "...telafi" dedikleri, kaybolan Rusya pazarının yerine başkalarını koymak için ise (ki öyle) buna "hayâl" demek bile iyimserlik olur, o kadar! * Bu neye benziyor bilir misiniz? Hani aranıyordu ya; "Karadeniz'de fındığa alternatif ürün" diye! Hah işte öyle bir şey; Türkiye adına Rusya pazarına alternatif bulmak... Karadeniz'de fındığa ne kadar alternatif bulundu ise, açılacak başka bir kapı ile Rusya kaybının telafisi o kadar olacaktır!

2015 GİBİSİ HİÇ YAŞANMADI!

Bugün son... 1 yıl mı? 365 gün mü? 52 hafta mı? 8760 saat mı? 525 bin 600 dakika mı? Her ne ise, az veya çok göçtü gitti bir yıl daha, havada rüzgar, derede su, gözlerde ışık misali... * Ve sorulacaktır bana, sana, ona, buna; "Nasıl geçti 2015?" diye! Ve ben; "Nereyi, neyi, kimi soruyorsun?" diyeceğim. Beni sorarsan, "Ondan iyiyim" dersem, şaşırma! Hele hele "O kim?" diye de sakın sorma? Çünkü ben onun içindeyim, böğründeyim, tepesindeyim, ayaklarının altındayım! O, yani Türkiye!


*

Evet, Türkiye adına 2015'i soruyorsan; "Ben böyle bir yıl daha görmedim" demeyecek! "Böylesi hiç yaşanmadı" diye ardına da eklemeyecek babayiğit çıkabilir mi?

*

Ve Türkiye için, "Nasıl?" diye soruyorsan; işte o nereden baktığına bağlıdır! Çoğunluğun, Nesimi'nin; "Gâh çıkarım gökyüzüne seyreylerim alemi, Gâh inerim yeryüzüne seyreyler alem beni" dediği gibi olmadığına göre! Anlayacağın, şu koca Türkiye evinde herkes kendine bir pencere açmış oradan bakıyor! Ama öyle, ama böyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihi böyle bir yıl yaşamadı... İnşallah bundan sonra da yaşamaz!

LUCESCU APTALLIĞI!


Bir yanda kara mizah gibi mali bir tablodan şikayet edeceksin! Öte yandan Lucescu'nun ayaklarına milyon dolarları sereceksin! * Biraz şiir gibi oldu ama olsun! Bu olacak iş değil! Akıl işi hiç değil! Dahası; deli işi bile değil! Çünkü böylesine bir aptallığı, deliler bile yapmaz..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap