SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sabiha Gökçen de yabancılara gitti

Sabiha Gökçen de yabancılara gitti

25 Aralık 2013 Çarşamba - 09:04




Yüzde 40 hissesi Limak’a, diğer yüzde 40’ı Hintli şirkete sahipti. Yüzde 20 hissesi bulunan Malezya şirketi yüzde 40’lık hisse alışıyla Sabiha Gökçen’





SABİHA Gökçen Havalimanı’nın yüzde 20 oranla ana hissedarlarından Malaysia Airports, Sabiha Gökçen’in diğer ortağı Hintli GMR’ye ait yüzde 40 payı 1 milyar Ringgit’e (yaklaşık 225 milyon Euro) satın aldı. Bu satın almayla birlikte havalimanında söz sahibi yabancılar oldu. Malezya devlet haber ajansı Bernama’nın haberine göre, GMR’nin payını satmak istemesinin ardından Malaysia Airports “öncelik hakkını” kullanarak, hisseleri satın aldı. Satın alma sonucunda Malezyalı şirketin Sabiha Gökçen’deki hissesi yüzde 20’den yüzde 60’a çıkmış olacak. Limak Holding’in iştiraki Limak Yatırım, Hintli altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. Şirkette Limak Yatırım’ın yüzde 40, GMR’ın yüzde 40 ve Malaysia Airports’un da yüzde 20 hissesi bulunuyordu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap