SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sahipli ve sahipsiz hayvanlara ücretsiz kuduz aşıs

Sahipli ve sahipsiz hayvanlara ücretsiz kuduz aşıs

06 Mayıs 2016 Cuma - 12:18




Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçe genelindeki sahipsiz ve sahipli hayvanlar için ücretsiz kuduz aşılama programına başladı.





Başakşehir Belediyesi'nin her yıl tekrarlanan çalışması ile ilçe sınırlarındaki başıboş hayvanları kayıt altına alınıp kuduz aşılama çalışması yapılırken aynı zamanda hayvan sahipleri de belirlenen saatlerde Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ücretsiz kuduz aşısı yaptırıp, kayıt altına aldırabiliyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü, Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalıma ilçe sınırlarında bulunan sahipsiz hayvan popülasyonu olan bölgelerde yürütülüyor. Görevliler tarafından uygun görülen hayvanlara uygulanan yöntemde, kuduz hastalığı yönünden önlem amaçlı kuduz aşısı uygulanıyor. Uygulama esnasında öncelikle gözlemlenen güçten düşmüş, bakıma/tedaviye muhtaç hayvanlara ek olarak kısırlaştırma operasyonu geçirmemiş erişkin hayvanlar bilgi veri tabanında olan 'Coğrafi Bölge Sistemi' ne (CBS) protokol kaydı giriliyor. Daha sonra ise Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerekli işlem, müdahale ve rehabilitasyon işlemleri için götürülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap