SON DAKİKA



Haber > Gündem > SAMSUN'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN PROTESTO

SAMSUN'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN PROTESTO

08 Mayıs 2012 Salı - 18:01




Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) okuyan bir grup öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı protesto etmek isteyen arkadaşlarına orantısız güç k





OMÜ Kütüphanesi Atatürk Anıtı'nın önünden başlayan yürüyüş, Rektörlük önüne kadar devam etti. Anıt önünde OMÜ çalışanları adına basın açıklaması okuyan Eğitim-Sen OMÜ Temsilciliği Baş Temsilcisi Turgut Yılmaz, "Üniversitenin varlık nedeni öğrencilerdir. Polisin ve özel güvenlik personelinin ne sebeple olursa olsun öğrencilere saldırmaya hakkı yoktur. OMÜ çalışanları olarak öğrencilere yönelik saldırıları kınıyor, üniversite idaresine, özel güvenlik personeline ve polise 'Öğrencime Dokunma', 'OMÜ'de polis-ÖGB şiddetine son' diyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler çeşitli sloganlar atarak Rektörlük binasına kadar yürüdü. Rektörlük önünde basın açıklaması yaptılar. Üniversiteli öğrenciler adına basın açıklaması okuyan Dilek Cansu, "Bizler özerk demokratik üniversite mücadelesi veren, parasız eğitim isteyen, üniversitelerimizde Teknoparkları, Ar-Ge'leri, sermaye gruplarını istemeyen öğrenciler olarak, bizlere yapılan bu saldırıya ve rektörlük eliyle yürütülen anti demokratik uygulamalara karşı mücadelemize devam edeceğiz, yılmayacağız" diye konuştu. Okunan basın açıklamasının ardından öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ile görüşme yapması için içlerinden 2 kişi seçti. Daha sonra Rektör Hüseyin Akan ile görüşmek isteyen Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol, Yapı Yol-Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak ve Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Ahmet Kesik, Rektör Akan'ın sadece öğrenciler ile görüşmek istemesinden dolayı içeri alınmadı. OMÜ Çevre Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Zafer Altınkaya ve OMÜ Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Coşkun Konca, Rektör ile görüşmek için içeri girdi. 2 öğrencinin Rektör Hüseyin Akan ile görüşmesi sırasında dışarıda bekleyen arkadaşları halay çekti. Rektörle yaklaşık bir 1.5 saat görüşmenin ardından açıkalma yapan öğrenci Coşkun Konca, "Biz sadece basın açıklaması yapma hakkımızı kullanmak için orada olduğumuzu' söyledik. Rektör, 'bizim olayı protesto etmek için orada olduğumuzu' söyledi ve 'her yerde sizin basın açıklama hakkınız yok, size belirlenen alanlarda basın açıklaması yaparsınız' diye cevap verdi. 'Özel güvenliğin haricinde bizim elimizde olan görüntülerin de kendilerine ulaştıracağımızı' bahsettik. 'Görüntüleri izleyeceklerini ve güvenlikçilerin bir tutumu varsa soruşturma açılacağını' ifade ettiler" şeklinde konuştu. Daha sonra öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap