SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehit cenazelerine ebedi saygısızlık

Şehit cenazelerine ebedi saygısızlık

10 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:46








Hakk’ın rahmetine kavuşan bir insanın dua’dan başka neye ihtiyacı olur? Hele de bu kişi en değerli varlığı canını; vatan, millet ve dini uğruna vermişse. Ki biz bunlara “Şehit” diyoruz. Allah(C.C) Kur’an-ı Kerim’inde “Şehitler ölü değildir” der. Şimdi bakın bizim devletimiz kendi uğrunda can veren bu insanlara bir duayı dahi çok görüp şehit cenazelerinde davul, zurna, kemence ve tokmak eşliğinde “Cenaze marşı(!)” denilen hortlak sesli gürültü salatasını şehit cenazelerinde zoraki çalarak şehitlerimize son yolculuğunda adeta eziyet etmektedir.

İnsanlarımız bu gürültüye, Genelkurmay’a ve Devlet’e olan saygılarından dolayı fazla tepki koymadılar. Nedir bu rezillik arkadaş? İnsanların çocukları asker elbisesi, polis elbisesi altında vatan ve din uğruna can veriyor. Fakat bizim devletimiz “Genelkurmay veya Emniyet” maşallah, şehitlerimiz ebedi istirahatgâhlarına tevdi edilirken, konvoy eşliğinde bir tekbir veya duayı çok görüyor. Vatandaş araya girip arada bir bandonun sesini bastırmak için tekbir seslerini yükseltiyor, bizim bandocu başıları da tekbir seslerini bastırmak için habire tokmağa ve zurnaya yol vermek için gayret sarfediyor. Allah’a uğurlanan bu şehit naaşlarının zurna sesine değil tekbirlere ve dualara ihtiyaçları var.

Kaldı ki onların tercihi de başlarını kaldırsalar dua, tekbir ve salâvatlardır. Ey Genelkurmay, ey Emniyet Genel Müdürlüğü sizin bu şehitlerinize hiç mi saygınız, sevginiz yok? Halk bu zurna seslerini duymak istemiyor. Yani bir şehit yakınının çıkıp ta şu borazanları, ölüm marşını protesto edip, zurnacıların ellerinden aletlerini alıp aşağı atmasını mı bekliyorsunuz? Yeter artık, müslüman şehit cenazelerinden kesin şu Hıristiyan adetini. Nedir bu cenaze marşı rezilliği? Ey Genelkurmay, ey Emniyet Genel Müdürlüğü, sizin bu şehit gençlerimize on paralık saygınız var ise içinizde bir tek müslüman subay veya polis var ise bu kepazeliğe artık son verin.

Yeter artık bu milletin kendi adet, örf ve değerlerine karşı yaptığınız saygısızlıklar. Vatandaş da artık kendi cenazelerine tepkileri ile karşı dursun efendim. Ha, bu teşkilatların başındaki kodamanlar bu marşı kendi cenazelerinde istiyorlarsa, vasiyet etsin kendi cenazelerinde çaldırsınlar. Ama bu şehitlerin ruhaniyeti ve Müslüman vatandaş bu cenaze havası rezaletinden rahatsız oluyor. Buna “Şehit cenazelerine ebedi saygısızlık” denir, bunu bilin...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap