SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehrin sorunlarına çözüm bulacağız!

Şehrin sorunlarına çözüm bulacağız!

05 Mart 2015 Perşembe - 02:20




AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Davut Çakır basın mensupları ile bir araya geldi.





Tayyip Erdoğan ile belediyeciliğe başladığını belirten Çakır, "Bu şehir hasta bir şehir. Sürekli zayıflıyor. Sü- rekli kan kaybediyor. 2 300 kapasitesi olan bir şehriz. 766 bin nüfusa göre para alıyorsunuz. 2 bin 300’e göre para harcı- yorsunuz. Bu çok zor bir iş. Ankara ayağında belki de en önemli konu budur Trabzon’da. İstanbul’un 5’te 4 alanı var. İstanbul 15 milyona göre para alıyor. Siz 766’ya göre para alıyorsunuz. Biz İstanbul’da yerel imkanlarla hizmet ettik. Trabzon’da yerel imkanlarla hizmet mümkün değil. Trabzon’da sahipsiz bir şey yok. Arsalardan para kazanalım dedik ama arsalar hep sahipli, park olmuş" ifadelerini kullandı.

TRABZON’U GÜNEYE AÇILMALI

Trabzon’un güneye de sıkışmış bir şehir olduğunu vurgulayan Çakır, "Trabzon’u güneye doğru açmak gerekiyor. Bizim çok daha nitelikli bir şehir olmamız lazım. Bunun da yolu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Bulvarı’ndan geçiyor. Aslında biz bunları fırsat bilip bu şehri güneye taşımalıyız. Bu sorunların çoğu genelden çözülecek sorunlar. Yerelde bir ayağı olacak ama bunun ağırlıklı işi Ankara’dır. Biz o zaman Trabzon’a Ankara’dan daha faydalı oluruz. Bizim sadece Ankara ayağımız yok. Bir de İstanbul ayağımız var.

Bir milletvekilinin iki tane önemli görevi var: Şehrin problemlerine sahip çıkmak, diğeri de şehrin vizyon projelerini takip etmek. Vizyon projelerine baktığımızda aslında Trabzon kamuoyu çoğu projede ittifak etmiş halinde. Yatırım adası, Güney Çevre Yolu, ikinci pistte itilaflar var. O konuda ben de farklı düşünü- yorum. Bunu bakanlıkla merkezi idare ile çalışıp bir yere getirmek lazım. Ama bana göre iyi etüt edilmesi lazım. Demiryolu ve ikinci devlet üniversitemiz var. KTÜ teknik bir üniversite ama ciddi eksikliğimiz var. ODTÜ ve İTÜ’nün TEKNO parkı var. Biz de KTÜ, Tıp ve eğitimle uğraşmaktan bu alan zayıf kaldı. İkinci bir üniversiteye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap