SON DAKİKA



Haber > Gündem > Teröriste işkence(!) yapılmış

Teröriste işkence(!) yapılmış

07 Ekim 2015 Çarşamba - 09:27








Bazı PKK yandaşı TV’lerde Şırnak'ta yapılan terörist temizliği esnasında bir teröristin ayağına ip bağlanarak araba ile çekildiği fotoğrafı servis edilince yine orada çarpışan polisler PKK’ya "İşte düşmanınız bu" diye tanıtılmaya başlandı. Be gafil, sen o ekranlarda rahatça polise sövüp sayıyorsan, orada canını hiçe sayıp katillerle vuruşan o vatan evladı sayesindedir. "Hükümet erkânı burada görev yapanların şevklerinin kırılması gayesine karşı da dikkatli olmalı, görevlileri küstürmemelidir." Elbette savaşta bile olsanız öldürmek zorunda kaldığınız düşmanın cesedine aşırı darbe uygulamanız doğru değildir.

Fakat burada sanırım polis memuru o ölen teröristin vücudunun herhangi bir yerinde bubi tuzağı olması ihtimaline karşı bu tedbiri almıştır. Fakat bizim Selo hemen fırsat yakaladı ya kendisine sempatik TV’de başladı propagandaya. "İnsanlığın ayaklar altına alınması hiç hoş değil" diyor. Doğru, fakat Bay Selahattin bize söyler mi, senin PKK’lılarında hangi insanlık var? Görevlerini yapan devlet güvenlik güçlerini enselerinden uyurken vurmaları, insanlığın hangi kitabında bir devlet görevlisini alışverişte kalleşçe eşinin yanında arkasından şehit etmek yazar Bay Selo?

Bir de polis memurunun, orada, Nusaybin’de, Cizre’de, Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde bazı gazeteciler(!), foto muhabirleri polisin "Girmeyin, çekmeyin yasak" ikazlarına aldırmadan güya "Görevimi yapıyorum" diyorlar. Evlat, sen görevini yapmak isterken polis memurunun görevini engelliyorsun, jurnalliyorsun, polis aleyhinde propaganda malzemesi topluyorsun. Sizin orada görev yapan o delikanlıların her an ölme korkusu ile operasyon yaptıklarından haberiniz var mı? Ölme korkusu yanında öldürmek zorunda kalmak korkusunu da biliyor musun?

İşte bu psikoloji altında bir memurun yanına sokulup "Ben görevimi yapıyorum" demenin saçmalığını bir an düşün bakalım. O polis memurları, özel harekât görevlilerinin ne durumda, hangi psikoloji altında olduğundan haberin var mı? Ondan sonra da yandaş TV haberde servis yapıyor: "Polis, foto muhabirinin kafasına tabanca dayadı(!)." Peki niye dayadı? "Yahu söz dinle, oraya girme, geberip gideceksin" demek istiyor. Lâf anlamayınca adam kafana tabanca dayayarak senin ölmeni, yaralanmanı engellemek istiyor. Fakat ne yapasınız ki onların kafaları ve niyetleri bozuk.

Oralarda canları pahasına savaşan güvenlik güçlerine her şeye rağmen yine de düşmanlarına karşı hislerine hakim olmalarını tavsiye ederim. Hz. Ali efendimizin şu hikâyesini de anlatayım bivesile: "Hz. Ali efendimiz bir savaşta düşmanı ile gırtlak gırtlağa yakın boğuşuyor. Düşmanını altına almış tam hançerleyecekken, altta kalan düşmanı onun yüzüne tükürüyor. Daha da hırslanan Hz.Ali onu tam hançerleyecekken birden vazgeçiyor ve ona 'Kalk git buradan' diyor. Ölümden kurtulan düşmanı bu sefer Hz. Ali’ye dönüp 'Beni neden öldürmekten vazgeçtin?' diye sorunca 'Demin seninle Allah rızası için savaşıyor ve seni görev icabı öldürecektim. Yüzüme tükürdüğün an hırslandım, seni kendi nefsim için öldürmeye azmettiğim an hislerime engel oldum, katil olmaktan kurtuldum' dedi. O düşman hemen Müslüman olmuş. Görevde hırsa kapılmayın. Allah yardımcınız olsun.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap