SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon "Kanser Tarama Eğitim Merkezi" ile kimler,

Trabzon "Kanser Tarama Eğitim Merkezi" ile kimler,

03 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:41








Trabzon Fatih Devlet Hastanesi bünyesinde bugüne kadar hizmet veren (KETEM) kısa adı ile bilinen “Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi”, özellikle bayanların muzdarip olduğu, meme ve rahim kanserleri ile kadın hastalıkları konusunda tarama, araştırma ve tedavide uygulama görevi yapmakta ve bayanlar nezdinde Fatih Hastanesi bünyesinde çok önemli görev ve hizmet yapmakta idi.

Fakat her alanda olduğu gibi ne yazık ki; bu alanda da bazı art niyetler hemen devreye giriyor, kafalardan geçen ve anlaşılması zor olan bin türlü girift fikirlerle halkın en önemli sağlık sorunlarının telafisini hiçe sayarak, yine birilerinin keyfi istediği için buradan alınarak merkez Akçaabat’ta Toplum Sağlık Merkezi’ne taşınıyor(!). İnsanın aklı almıyor. Zaten hasta ve moralleri bozuk bayanların Trabzon’dan kalkıp da Akçaabat’a, ulaşımı zor olan bu merkeze taşınmasının sebebi ne? “Vatandaş buralara gelmesin de ölsün” diye mi bunca zorluk çıkarılıyor?

Vallahi anlamak, anlatmak ve izah etmek zor değil hatta imkânsız. Zorunuz, derdiniz ne? Vatandaş buraya kolayca gidiyor, ulaşıyordu, ayakları alışmıştı. Yoksa yeni mekânda bazı hekimlere poliklinik hizmeti altında gelir temin etmeyi, vatandaşın derdinden daha mı öncelikli düşünüyorsunuz? Nakli anlayan beri gelsin! Peki bu konuda Trabzon Sağlık Müdürlüğü ne düşünür, ne yapar? Halkımız bu konuda son derece şikâyetçi, biz de bilgilenip, halkı bilgilendirelim dedik.

TRABZON BŞB’DEN ÇUKURÇAYIR’A ‘ÜVEY EVLAT’ MUAMELESİ

Defalarca yazdık çizdik. Sanki Trabzon BŞB Başkanımız Çukurçayır’ı yok farzediyor, buraya  en ufak bir hizmeti dahi çok görüyor. Hadi doğalgazı yazdık çizdik. Muhtemel en kârlı bölgeyi (Çukurçayır) geçip; hatırlı, zarar eden bölgelere doğalgaz verdiniz. Ya yıllardır “Asayiş sorunu var, Çukurçayır Teksas oldu” dedik, haydutlar motosikletleri ve hurda arabaları ile ana caddeyi yarış pistine çevirdiler, lastik çekmek acayip egzozları ile halkla dalga geçiyorlar, silah atanlar, yol kenarında nara çekenleri de yazdık; ne BŞB başkanımız, ne de Sayın Valimiz sesimize kulak vermedi. “155 Polis İmdat”ı arıyorlar, eşkıya gittikten sonra göstermelik polis geliyormuş.

Üç tane berduşla baş edemeyen devlet PKK’yı nasıl bitirecek? Değil mi yani? Burada ‘eski belediye binasına bir karakol ihdas edilsin’ diye Sayın Gümrükçüoğlu’na halkımız defalarca rica etti, “Yahu burası haydut yatağı olmuş” dendi, tuttu çok lâzımmış gibi binayı İmam Hatip okulu yaptı. Şimdi o kapatıldı yerine, çok gerekli imiş gibi “Mavi Şehir Özel Anaokulu” diye garabet ihdas edildi. E be birader, elli metre ileride devletin on altı derslikli koskoca mis gibi İlköğretim Okulu yapıldı, insaf yani! Şimdi vatandaş soruyor: Bu bina devletin ise halkı neden yok farz edersiniz?

Özel okul olarak yine bir yandaşa peşkeş mi çekildi? Peki ihalesi yapıldı mı? Hangi şartlarla, işleten(ler)e nasıl verildi? Vatandaş öğrenmek istiyor. Yani bu mahallin insanlarının asayişi ve huzuru, kaşla göz arasında birilerinin kazancına feda edildi. “Bunca Çukurçayır insanının huzuru sizin için hiç mi önem taşımıyor Sayın Valimiz ve BŞB Başkanımız?” diye soruyor sahipsiz Çukurçayır halkı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap