SON DAKİKA



Haber > Gündem > TSK kaçakçılara geçit vermiyor

TSK kaçakçılara geçit vermiyor

19 Ağustos 2013 Pazartesi - 11:33




Genelkurmay Başkanlığı, 200-250 atlı ve 3 bin kişilik kaçakçı grubunun Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmek isterken durdurulduğu belirtildi.





Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 50-60 araç, 200-250 atlı ve 3 bin kişilik kaçakçı grubunun Suriye sınırından Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmek isterken durdurulduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut karakolu sorumluluk sahasında, saat 20.00 sularında, 50-60 araç, 200-250 atlı ve 800-bin yayadan oluşan kalabalık bir kaçakçı gurubunun Suriye tarafında toplandığı, hududa doğru yaklaştığı ve grubun saat 24.00 itibariyle 3 bin kişiye kadar ulaştığının tespit edildiği belirtildi. Açıklamaya şöyle devam edildi: "Yapılan tespit doğrultusunda, bölgede bulunan bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, iki Zırhlı Muharebe Aracı, bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı ile hududun muhtemel geçiş noktalarına tıkama yapılmıştır. Kaçakçıların hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe ikazlar yapılmış, ancak şahıslar ikazlara uymayarak yanlarında bulunan mazot bidonları ile birlikte, hudut hattına 11 farklı noktadan yaklaşmışlar ve geçiş yollarını kapatan zırhlı araçları yoğun bir şekilde taşlamışlardır. Atlı bir grup da hudut hattının 4 km.lik bölümünden hududu çeşitli noktalardan geçmeye çalışmış ancak bir Tank, bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı, bir Zırhlı Personel Taşıyıcı ile bu grubun da yasa dışı geçiş teşebbüsleri engellenmiştir. Olayda, Hudut unsurlarımızda herhangi bir personel zayiatı meydana gelmemiştir."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap