SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ‘Ateş Listesi’nde...

Türkiye ‘Ateş Listesi’nde...

31 Aralık 2015 Perşembe - 10:04








ABD’de kısa adı CFR olan ve Türkçeye ‘Dış İlişkiler Konseyi’ olarak çevrilen bir kuruluş var. Konsey içinde özellikle ABD’de de en üst mercilere gelmiş çok önemli isimler bulunuyor. Ki; bu konsey üyelerinin hemen hepsi aynı zamanda, başta Bilderberg gibi gerçekte dünyayı yöneten küresel oligarşik yapılanmanın üyeleri.

CFR her yıl dünya raporu hazırlar, küresel çözümlemelerde bulunur. Kuruluş o yıl dünyada en riskli, çatışmalı bölgeler belirler, bu bölgelerde ‘çatışmaların önlenmesi’ için alınması gereken önlemler konusunda ABD yönetimine önerilerde bulunur. ABD resmi politikası, bu derin devlet konseyinden gelen bilgilere ve önerilere birinci derecede önem verir.

İşte CFR’nin geçen yıl yayınladığı ‘Çatışmaları Önleme Önceliği’ başlıklı listede olan ülkeler: Afganistan, Irak, Suriye, Filistin, Libya ve Kuzey Kore. CFR’nin 2016 listesine ise bir ek yapılmış, bilin bakalım kim? Türkiye!

ÖNLEMEK Mİ, YIKMAK MI?

Kuzey Kore dışarında tamamı İslam ülkesi. ABD’nin yeni dünya düzeni perspektifi içinde oluşturmaya çalıştığı Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) hedefi. ABD ve Batı uzun zamandır bu ülkelere sözde barış ve demokrasi getirmeye çalışıyor. Tabi gelen ne demokrasi, ne barış, ne refah oluyor.


Peki ne oluyor? Oluk oluk kan, açlık ve sefalet. Parçalamış ülkeler, milyonlarca mülteci, açlık ve bakımsızlıktan ölen yüzbinlerce çocuk. Daha iyi bir yaşama kaçmaya çalışırken, denize kurban olan binlerce insan. Köle gibi alınıp satılan, çocuklarına bakmak için bedenini satmak zorunda kalan kadınlar. Önce pompalanan sonra düşman olarak gösterilip, Ortadoğu’ya müdahale için fırsat haline dönüştürülen kanlı dinci terör örgütleri. Küresel ve bölgesel güçlerin her türlü kirli savaş aracını kullandığı kaos.

NEDEN TÜRKİYE?

Şimdi bu ülke ve bölgeler arasına Türkiye de sokuldu. Gerekçe, artma eğilimi gösteren politik şiddet. Bu ne anlama geliyor? CFR ya da ABD’yi yöneten asıl güçler, Türkiye’de daha çatışmalı bir dönemin geldiğini mi söylemek istiyor? Suriye ve Irak’ta aralarında PKK-PYD’nin de olduğu Kürt silahlı grupları destekleyen, onlarla ittifak yapan ABD, hangi beklenti ve hedeflerle bu çatışmaların Türkiye’de yaygınlaşacağını hesap ediyor?

HERKES AKLINI BAŞINA ALMALI

Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım; hükümetin de, muhalefetin de, HDP’nin de, çözümü Türkiye içinde gören bütün Kürtler’in de. Bu emperyalist senaryoya izin vermemek gerek. Başta hükümet olmak üzere siyaset, askeri araçlar dışında Meclis zemininde ortaya bir yol haritası koymalı. Muhalefet bu sürece katılmalı. Hendekler kapatılıp, barikatlar kaldırılmalı. PKK derhal ve koşulsuz silah bırakmalı. Türkiye, Kürdü ile, Türk’ü ile kendi sorunlarını çözebilme iradesini göstermeli. Yoksa bu CFR listesi, başımıza neler gelebileceğinin ve memleketin nereye götürüldüğünün çok ciddi bir uyarısı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap