SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye barışı savunmalı, çünkü...

Türkiye barışı savunmalı, çünkü...

13 Şubat 2016 Cumartesi - 10:07








Suriye’de savaşın yaygınlaşması Türkiye’nin işine yarar mı?

Suriye Politika Araştırma Merkezi’nin dün açıklanan verilerine göre bu ülkede en az 470 bin kişi öldü. 2 milyon kişi yaralandı. 11 milyon kişi evini terk etti. 255 milyar dolar yok oldu. Ortalama ömür de 70’ten 55’e indi... Evini işini hatta vatanını kaybetmiş insanlar, yıkık kentler... Her yerde korku, acı ve dehşet. Dünyanın belli başlı güçleri, bölgesel güçler, paralı askerler, terör grupları...

Böyle bir coğrafyaya sınır Türkiye. İster istemez bu ortamın bütün etkilerini hissediyor. Milyonlarca mülteci, ülkeyi tehdit eden ayrılıkçı ve dinci terör, savaşa akıtılan kaynaklar, biten ihracat, huzuru kaçan ve ekonomik olarak işlerini kaybeden sınır bölgelerindeki vatandaşlar. Türkiye her açıdan komşusundaki kaosun/cehennemin olumsuz etkilerini yaşıyor.

DAHA KÖTÜSÜ GELİYOR

Çok daha kötüsü geliyor. Hükümetin yanlış, ulusal ve bölgesel çıkarlara aykırı politikaları nedeniyle Türkiye herkesle papaz olmuş durumda. En yakın komşu Rusya’nın uçağının düşürülmesi nedeniyle, savaş senaryoları yazılıyor. Diğer önemli komşu İran’la karşı kaşıya gelindi. Irak Türkiye’yi düşman görüyor; Suriye devleti, içinde bulunduğu felaketin en önemli sorumlusu olarak ilan etti bile.


BÜYÜK FOTOĞRAF

Bir büyük provokasyonun içindeyiz. Rusya, Türkiye ve İran’ı dizginlemeyi, mümkünse küçültmeyi hedefleyen bu proje ile; Karadeniz Havzası, Türkiye ve Suriye merkezli bir sınırlı ‘Dünya Savaşı’ senaryosu adım adım işletiliyor. Bu gerilim ve savaş senaryosunda ABD ve NATO’nun kullanmaya çalıştığı bölgesel güçler; Türkiye, Ukrayna, Suudi Arabistan liderliğindeki İslam ülkeleri ve onun sözde Sünni birleşik İslam Ordusu. Her türlü pis oyun tezgahlanıyor.

BİR FELAKET

Bugüne kadar tüm bölgesel öngörüleri boşa çıkan-iflas eden, komşulara acı ve felaket getiren hükümetin; hiç olmazsa bu noktadan sonra, ulusal çıkarları öne alan, bölgeyi gözeten, küresel güçlerin çıkar ve beklentilerini boşa çıkaran bir tavır içinde olması gerekir. Oyuna gelen ve getirilen, aldatılan hükümet ve hatta Türk Silahlı Kuvvetleri, hiç olmazsa bundan sonra bu tuzakları boşa çıkaracak adımları atabilmelidir. Yoksa bu gidişin sonu bir felaket.

İHANET OLUR


Savaş yaygınlaşırsa hesap Türkiye, Ukrayna ve Suriye üzerinden görülecek, ülkemiz bir savaş alanı olacaktır. Türkiye herkesten çok barışı savunmalıdır. Çünkü böyle bir savaş, Türkiye için tarihi bir felaket, hezimet olabilir. Böyle bir savaş Türkiye’yi bölebilir. Bu savaşla hem Türkiye, hem Rusya ve hem de İran, ABD ve Batı çıkarlarının önünde bir engel olmaktan çıkarılabilir. Bu felaketi görmeyip, savaşla bazı amaçlarına ulaşacağını, çıkarlar elde edeceğini düşünenler, bu ülkeye ve bu coğrafyaya karşı en büyük ihanetin içinde olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap