SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye bu kararı asla kabul etmez!

Türkiye bu kararı asla kabul etmez!

02 Haziran 2016 Perşembe - 15:56




Başbakan Binali Yıldırım Almanya'nın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının ardından "Türkiye bu kararı asla kabul etmez" dedi.





1915 olaylarına ilk kez 'soykırım' nitelemesi yapan yasa tasarısı, Alman parlamentosundan ezici bir çoğunlukla geçmesinin ardından tepkiler gecikmedi.

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'nın kararı için:

"Türkiye bu kararı asla kabul etmez. Hatalı bir karardır geçmişimiz bellidir. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi, biz Allah'ın önünde eğiliriz, milletimiz ne isterse onu yerine getiririz."

DİĞER TEPKİLER

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Almanya'nın sözde soykırımı tanımasına sert cevap verdi


İşte Kurtulmuş'un o açıklamaları

Türkiye, Almanya'ya gereken cevabı verecek. Bu karar yok hükmünde. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların vereceği bir karar değil, tarihçilerin vereceği bir karar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" dedi.

CHP'li Özgür Özel: Şiddetle kınıyorum

Oktay Vural: Bu karar kendi kara yüzlerinin dışa vurumudur


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap