SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin Rusya ile arası düzeliyor

Türkiye'nin Rusya ile arası düzeliyor

27 Haziran 2016 Pazartesi - 14:14




Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Rusya krizine yönelik yaptıkları açıklama ilişkilerin düzeleceğini kanıtladı.





Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakata ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, İsrail'in özür dilediğini, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden vatandaşlarına yakınlarına tazminat ödeneceğini ve ilişkilerin yeniden normala döneceğini açıkladı. Türkiye'nin İsrail'le yeni bir döneme girmesi her ne kadar Rusya ila yaşanan krize yorumlansa da Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ile ilgili sürpriz bir değerlendirmede bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Rusya'nın attığı adımı ilk kez açıklayarak iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşadığını kanıtladı...

Peki, Rusya'nın tek şartı "özür" Türkiye tarafından dilenecek mi? Yoksa özür olmadan Türkiye-Rusya ilişkileri nasıl düzelecek?

RUSYA'DAN İLK ADIM: İZİN VERDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ilişkilerine değinerek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımızın mektupları sonrasında yumuşama trendinin hızlandığını hep birlikte görüyoruz. Rusya tarafından ilişkilerin normale döndürülmesine ilişkin birtakım sinyallerin ve göstergelerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bunlardan sadece birisi, Rusya'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin bu süreçte askıya alınan Türk vatandaşı çalıştırma izinlerinin tekrar verilmesi" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL GELİŞMELER VAR, YAKINDA PAYLAŞACAĞIZ"


Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Yıldırım, "Türk milleti de Rus milleti de bu krizin artık ortadan kalkmasını istiyor, bunun çok anlamlı olmadığını düşünüyor. Bize, irade sahiplerine düşen de bir an önce milletimizin, vatandaşlarımızın bu beklentilerini karşılamak olmalıdır. Bu yönde de güzel gelişmeler var, yakın zamanda bunları da milletimizle paylaşacağız." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Bilindiği gibi Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi sonrası Rusya Türkiye'den özür bekledi. Türkiye ise uçağı düşürmelerinin haklı sebeplerini sayarak kesinlikle özür dilenmeyeceğini açıkladı. Çok kısa zaman önce Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "Üzücü, bizim arzu etmediğimiz bir gelişme oldu. Mektup, genel olarak olumlu algılandı. Özür, tazminat gibi bir durum söz konusu değil. Bir orta yol bulmak mümkün. Bugünden müjde verebilir miyim şu anda erken. Sayın Putin'in mesajı olumluydu" demişti. Ancak yorumlar Türkiye'nin Rusya'dan özür dileyeceği yönünde...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap