SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Türkiye'yi mükemmel bir ülke olarak tanıtıyoruz"

"Türkiye'yi mükemmel bir ülke olarak tanıtıyoruz"

25 Haziran 2013 Salı - 12:59




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kolombiya milli takımının U20 Dünya Kupası maçında yer alması münasebetiyle Trabzon’da bulunan Kolombiya Ankara Büy





Beraberinde eşi ile birlikte Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret eden Fernando Panesso, Vali Kızılcık’la futbol sohbeti yaparken Trabzon’u çok beğendiğini söyledi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken büyükelçinin konuşmasını tercüme etti. Vali Kızılcık, “Kendilerine Trabzon’da görmekten duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum. U20 Dünya Kupası maçı dolayısıyla burada bulunuyorlar. Kendileri 19 aydır Ankara’da görev yapıyor. Bu vesileyle ülkemizin çok değişik yerlerine gittiler ancak Karadeniz’e ilk kez geldiler. Bu bölgeyi çok beğendiler. Bu tür turnuvalar sayesinde birbirimizi tanıyor ve ilişkilerimizi güçlendirme fırsatı buluyoruz” dedi. Kolombiya Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso, Rize’de bu akşam Türk Milli takımıyla karşılaşacaklarını ifade ederek Trabzon’u yeşiliyle, mavisiyle çok beğendiğini, Sümela Manastırı’na gittiğini kaydetti. Fernando Panesso, gazetecilerin “Kolombiya takımının performansını nasıl buluyorsunuz” sorusuna “Güney Amerika Şampiyonu olması çok büyük bir başarı ama buradaki performansı biraz düşük. Nedenini bilmiyorum. Daha iyi olacağını düşünüyorum” diye cevap verdi. Türkiye’nin futbol yoluyla Kolombiya’da popüler bir ülke olduğunu belirten büyükelçi, “Türk takımlarının özellikle Galatasaray’ın Kolombiya’da çok ciddi taraftarı var. Trabzonspor’da bir dönem top koşturan Teofilo Gutierrez işlerin iyi gitmemesi nedeniyle oynayamadı ancak Teofilo şu an milli takımda oynuyor. 15 gün önce gol de attı. Brezilya’dan sonra ikinciyiz. Dünya kupasına gitme şansımız da var. Kolombiya’da Türkiye’deki 4 büyük takım tanınmaktadır” dedi. Osmanlının dağılmasının ardından Suriye ve Lübnan tarafından çok sayıda insanın Kolombiya tarafına göç ettiğini belirten büyükelçi, Fernando Panesso, Türk pasaportuyla göç ettikleri için onlara Türkler diye hitap ettiklerini söyledi. Büyükelçi, Fernando Panesso “İki ülke arasında vizesiz giriş çıkış anlaşma var. Bu nedenle çok sayına Kolombiyalı Türkiye’ye geliyor, Türkiye’den de Kolombiya’ya çok sayıda turistik aktivite var. Bundan önce neredeyse yok denecek kadar azdı. Biz her zaman Türkiye’yi mükemmel bir ülke olarak tanıtıyoruz. En iyi tanıtma yöntemi de bizzat görerek tecrübe ederek yapıyoruz. Yaşadıkları güzellikleri çevresine anlatarak ilişkilerimizin geliştirilmesine vesile oluyorlar” dedi. Görüşme sonrasında Kolombiya Büyükelçisi Vali Kızılcık’a kahve ve ülkesini tanıtan kitap hediye ederken, Vali Kızılcık ise, büyükelçiye gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap