SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ulusoy; bir yıl oldu...

Ulusoy; bir yıl oldu...

01 Ekim 2015 Perşembe - 10:26








Nasıl tarif edelim dedik? “Trabzon’u Dünya ile Buluşturan Adam” sloganı kısaca iyi anlatır diye düşündük. 87 yıllık bir ömre ben diyeyim “187”, siz söyleyin “387” yılı sığdıran Ali Osman Ulusoy’u 400 sayfaya doldurmaya çalıştık.

Bundan tam bir yıl önce 1 Ekim 2014’te ‘ağaçlar ayakta ölür’ misali bu alemden sessiz sedasız ahirete göçen Ali Osman Ulusoy’un 6 yılda satırlara dökülebilecek hayatını 6 aya sığdırarak kitaplaştırabildi isek, işin başına geçen kızı Hülya Hanım’ın ısrarı ve arkadaşımız-meslektaşımız İsmail Fandaklı’nın takdire değer, özverili çabaları sayesindedir. Kurucusu olduğu Trabzonspor öyküsünü Ergun Ata irdeleyip, İpek Cansel Şahin’de söyleşileri yapınca, bize de eksikleri tamamlamak kaldı. Kitabın eksiği yok mu? Çok... “Bize her yer Trabzon” misali, söz konusu Trabzon ve Türkiye olduğunda hep önlerde gördüğümüz ben diyeyim “Ulusoy”, İranlılar desin “Ağa” Ali Osman ağabeyi sayfalara sığdırabilmek ne mümkün?

Bugün; gündüz mezarı başında, akşam da Hassoy’da Ali Osman Ulusoy’u yad edecek, kitabını da paylaşacağız. Mekanı cennet olsun.

İBRAHİM CEVAHİR İLE...

Garpta yaşayan şarklı ve de farklı has adamlardan biri daha bu dünyadan terk-i diyar eyledi... Onunla, yani İbrahim Cevahir ile en son sanırım 15 yıl önce Ankara’da Libya Büyükelçiliği’ndeki bir resepsiyonda ayak üstü sohbet edebilmiştim. Konu; onun, o zamanlarda bugünkü gibi karşımızda değil yanımızda olan Libya’da üstlendiği inşaat işleri değil, o günlerde de sıkıntılı olan Trabzonspor idi. Ve bir cümlesi vardı, bugün gerçekleşen; “Böyle giderse gelecekteki gerçekler, bugünkülerden çok daha fazla düşündürücü ve acı verici olacak”. Oldu da... Demek ki; “Yöneticinin iyisi geleceği görebilendir” diye boşuna denmemiş. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun...


HAZİNEDE PARA KALMADI

Devlet hazinesinden örtülü ödeneklere para yetiştirilememesinin nedeni olmuştur. * Kıssadan hisse: * Adamın biri Maliye Nazırı’na, devletin paralarının nerelere gittiğini sormuş. Nazır; “Bilmiyorum” der. Adam; “Mademki bilmiyorsun, öyleyse ne diye devlet hazinesinden boşuna aylık alıyorsun?” diye sorunca Nazır şu cevabı verir: “Ben bildiklerim için para alıyorum. Bilmediklerim için alsaydım, hazinede para kalmazdı!”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap