SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vali Murat Zorluoğlu Diyarbakır’da Göreve Başladı

Vali Murat Zorluoğlu Diyarbakır’da Göreve Başladı

12 Temmuz 2024 Cuma - 17:29




10 Temmuz 2024 tarih ve 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine atanan Murat Zorluoğlu ilk görev gününe 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri programı kapsamında Ulu Cami’de Şehitlerimiz için okunan mevlid-i şerif programına katılarak başladı. Cuma namazı çıkışında çevre esnafı ve vatandaşları selamlayan Vali Murat Zorluoğlu, daha sonra Diyarbakır Valiliği önünde resmi törenle karşılandı.





Vali Zorluoğlu’nu Valilikte adli, idari ve mülki erkân, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı.

Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu, binlerce yıllık tarihiyle 33 ayrı medeniyete ve sayısız kültüre ev sahipliği yapmış, ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olan kadim şehir Diyarbakır’a vali olarak atanmaktan duyduğu mutluluk ve onuru ifade etti.

Vatandaşların Arasında Daha Çok Olmaya Gayret Edeceğiz




Diyarbakır gibi müstesna bir şehre hizmet etmenin çok önemli mesuliyetleri olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti.

“Bütün mesai arkadaşlarımla birlikte hedefimiz; insanı merkeze alan hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, katılıma açık, şeffaf ve güler yüzlü bir yönetim anlayışı ortaya koymak olacaktır. 




Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişare kültürünü yaşatacak, soruna en yakın olan çözüme de en yakın olandır anlayışıyla şehrin meselelerini mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız.

Makamında, masasında oturan bir vali değil, daha çok sahada ve vatandaşların arasında olmaya gayret eden bir vali olacağız inşallah.
Özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan şehit ve gazi ailelerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz-yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engelli hemşerilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz.”




Devlet Tecrübemizin Her Bir Zerresini Şehrimizin Menfaatleri Doğrultusunda Kullanacağız

Otuz yılı aşan idarecilik ve devlet tecrübesinin her bir zerresini şehrimizin menfaatleri doğrultusunda kullanacağını ve bu kapsamda öncelikle halen devam eden projeleri süratle tamamlanması için gayret sarf edeceğini kaydeden Vali Zorluoğlu, “Silvan Baraj Projesi, dünyaca ünlü Diyarbakır surlarının restorasyonu, 327 adet Diyarbakır konağının restorasyonu, kentsel dönüşüm uygulamaları, kuzey çevre yolu, şehir hastanesi, OSB’lerin altyapıları ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesi bu anlamda yakından takip edeceğimiz işler olacak.” dedi.

Başta terörle ve uyuşturucuyla mücadele olmak üzere güvenlik ve asayişin sağlanmasından, sosyal yardım ve desteğe; kentsel dönüşümden yeni istihdam alanları oluşturmaya; tarım ve sanayi hizmetlerinden ekonomik büyümeye; gençlik hizmetleri ve spordan turizme, sosyal kültürel faaliyetlere; çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya ve ulaşım altyapılarına kadar halkımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanıp uygulamaya geçirilmesi için mesai yapacaklarını belirten Vali konuşmasına şöyle devam etti:




“Bölgemizin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderleri ve basın ve medya kuruluşlarımızla sürekli beraber çalışacak ve Diyarbakır’ı inşallah Türkiye Yüzyılının parlayan şehirlerinden biri haline getireceğiz.”

Vali Zorluoğlu, geçtiğimiz ay meydana gelen örtü yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyip, aynı olayda yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerini ileterek, Diyarbakırlı vatandaşlarımıza selam, saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap