SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni lider Putin

Yeni lider Putin

13 Eylül 2013 Cuma - 09:18




New York Times'a göre Putin, Suriye hamleleriyle dünya liderliğini Obama'nın elinden kaptı. Dünyanın yeni lideri olarak Putin gösterildi.





ABD'nin en etkili gazetesi New York Times, bir yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzalı bir makale yayınlarken bir yandan da dış haber sayfalarında ABD Başkanı Barack Obama'nın canını sıkacak bir haber yayınladı. New York Times'a göre Putin, Suriye hamleleriyle dünya liderliğini Obama'nın elinden kaptı. "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD Başkanı Barack Obama için birçok şey oldu: Zaman zaman bir partner, çoğunlukla rahatsız edici bir faktör, Edward Snowden'ın ev sahibi ve ABD'nin dış politika hedeflerine hiç yüz vermediği için birlikte yapılacak zirveler iptal edilen 'sınıfın arka tarafındaki canı sıkkın çocuk'" denilen haberde, Putin'in bu kez Obama'nın hiç beklemediği bir şey yaptığı ve Suriye kriziyle ilgili dünya liderliğinde Obama'yı solladığı belirtildi. New York Times'a göre Putin, ABD'nin militarizmi karşısında olası bir alternatif sundu ve Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından kenara itilen Rusya'nın çıkarlarını bir kez daha gündeme getirdi. Koşullar yeniden değişebilir ancak Putin birçok amacını gerçekleştirdi ve bunları ABD'nin zararına olacak şekilde yaptı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap